Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Sarunas muzejā: Harijs Seidlers: arhitektūra, māksla un dizains

Svētdien, 17.martā plkst.15 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs un mākslas zinātniece Inese Baranovska aicina uz Sarunu muzejā ar ceļojošās izstādes Harijs Seidlers: arhitektūra, māksla un dizains kuratoru no ASV Vladimiru Belogolovski, kurš iepazīstinās ar pasaulslavenā Austrālijas arhitekta Harija Seidlera radošo mantojumu.

Interesentiem tiek piedāvāta lieliska iespēja iepazīt Harija Seidlera notikumiem bagāto dzīvi un radošo biogrāfiju tuvplānā. Kā Austrijā dzimušais Seidlers nonācis ASV, kāpēc pārceļojis uz Austrāliju, kur un kādi nozīmīgākie, lielākie un dārgākie projekti tika realizēti pēc viņa iecerēm, ar kādām arhitektūras un mākslas jomā strādājošām slavenībām meistaram izveidojās īpaši auglīga un vērtīga sadarbība – par to visu un daudz ko citu ekskursijas laikā detalizēti izstāstīs izstādes kurators Vladimirs Belogolovskis. Skatītāji atklās Hariju Seidleru kā ievērojamu personību, kurš prata vienā ēkā veiksmīgi apvienot modernisma tradīcijas ar jaunajām tehnoloģijām, tādējādi piedaloties aktuāla laikmetīgās pilsētas tēla veidošanā, kas organiski apvieno arhitektūru ar mākslu un dizainu, konstrukciju ar dabu, funkcionālo ar estētisko, materiāla stabilitāti ar domas lidojumu. Tikšanās notiks latviešu un angļu valodā.

Izstādes idejas autors, dizainers un kurators Vladimirs Belogolovskis dzīvo un strādā Ņujorkā. Viņš ir arhitekts, arhitektūras teorētiķis, izstāžu kurators, neatkarīgas apvienības Intercontinental Curatorial Project dibinātājs, vairāk nekā 150 rakstu autors specializētajos izdevumos ASV, Krievijā un Eiropā, sastādījis un bijis līdzautors daudzām grāmatām par arhitektūru. Vladimirs Belogolovskis ir Krievijas arhitektūras žurnāla TATLIN korespondents ASV. Kopš 2007.gada viņš ir Starptautiskās Arhitektūras akadēmijas Maskavas filiāles profesors, bet no 2009.gada – tās korespondētājloceklis.

Izstāde Harijs Seidlers: arhitektūra, māksla un dizains ir veltīta slavenākā divdesmitā gadsimta Austrālijas arhitekta Harija Seidlera (1923–2006) deviņdesmitās dzimšanas dienas atcerei. Ekspozīcijā atspoguļoti piecpadsmit Seidlera izstrādātie arhitektūras projekti, to skaitā piecas celtnes un pieci biroju torņi, kas atrodas Sidnejā, kā arī pieci galvenie pasūtījuma darbi, kas lokalizēti ārpus Sidnejas. Izstādē apskatāmo eksponātu klāstā ir arhitektūras objektu un skulptūru maketi, fotogrāfijas, arhitekta personīgā sarakste, grāmatas, albumi, preses izdevumi, zīmējumi, skiču oriģināli un citi arhīva materiāli.

Dalības maksa: ieejas biļete izstādē.
Izstāde skatāma tikai līdz 17. martam
Plašāk par izstādi lasiet LNMM mājaslapā:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja