Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aicina pieteikties fotogrāmatu maketu konkursam Self Publish Riga 2021

Līdz 17. maijam fotogrāfi un mākslinieki aicināti iesūtīt fotogrāmatu maketus un pašu veidotas, vēl nepublicētas fotogrāmatas starptautiskajam konkursam Self Publish Riga, vienam no Rīgas fotomēneša 2021 galvenajiem notikumiem, informēja ISSP pārstāvji.

Uzvarētājam būs iespēja izstādīt savu projektu ISSP galerijā, Baltijas valstu labākās grāmatas autors saņems dāvanu karti no fotodrukas un noformēšanas uzņēmuma Fine Art Print. Konkursam pieteikto darbu izlasi līdzās plašākai fotogrāmatu ekspozīcijai šovasar varēs apskatīt Self Publish Riga izstādē ISSP galerijā.

Laikā, kad sastopamies ar pārvietošanās un pasākumu rīkošanas ierobežojumiem, fotogrāmata kļuvusi par īpaši nozīmīgu mākslas projektu prezentācijas veidu – tās dzīve turpinās arī pēc izstādes slēgšanas, un tā viegli var aizceļot uz jebkuru pasaules vietu. Arī pati grāmata kļūst par autonomu mākslas darbu, kurā būtiska nozīme ir ne tikai attēliem, bet arī to izkārtojumam un secībai, tekstam, grāmatas formātam, dizainam un drukai. Latvijā fotogrāmata ilgu laiku lielākoties nozīmēja masīvu mākslinieka monogrāfiju vai izstādes katalogu. Taču pēdējos gados redzamas pārmaiņas – mākslinieki, dizaineri un izdevēji fotogrāmatas sākuši uztvert kā jaunu izaicinājumu savu ideju realizēšanai un eksperimentēšanai, cenšoties sevi pierādīt arī starptautiski.

Self Publish Riga rīkotāji tic, ka, neskatoties uz apstākļiem, aizvadītais gads bijis piemērots radošam darbam un savas fotogrāmatas veidošanai, tāpēc aicina dalīties ar īstenoto un pieteikt savu fotogrāmatas maketu konkursam līdz 17. maijam. Iesūtītajam darbam jābūt vai nu pašu rokām izgatavotai grāmatai (parasti vienā vai dažos eksemplāros) vai pašizdotai grāmatai, kuras tirāža nav lielāka par 50 eksemplāriem. Lai piedalītos konkursā, fotogrāmata rīkotājiem jānogādā gan fiziskā formātā, gan elektroniski, jo žūrijas darbs norisināsies attālināti un klātienē.

Self Publish Riga konkursam iesniegtos maketus vērtēs starptautiska žūrija – fotogrāmatām veltītās izstāžu un izglītības platformas, izdevniecības Self Publish, Be Happy dibinātājs un vadītājs Bruno Keskels (Bruno Ceschel, Itālija/Lielbritānija), neatkarīgās izdevniecības Skinnerboox dibinātājs un vadītājs Milo Montelli (Milo Montelli, Itālija), kuratore Darja Tuminas (Daria Tuminas, Krievija/Holande), grafikas dizainers Aleksejs Muraško (Latvija) un ISSP galerijas kuratore, fotogrāfe un žurnāliste Evita Goze (Latvija). 

Konkursa uzvarētājam būs iespēja veidot izstādi ISSP galerijā nākamajā Self Publish Riga festivālā 2023. gadā. Labākās fotogrāmatas autoram no Baltijas valstīm augstas kvalitātes fotogrāfiju drukas un noformēšanas uzņēmums Fine Art Print piešķirs dāvanu karti 500 eiro vērtībā. Izcilāko konkursam iesūtīto fotogrāmatu maketu izlase būs apskatāma Self Publish Riga izstādē ISSP galerijā.

Self Publish Riga ir vienīgais fotogrāmatām veltītais festivāls Latvijā un viens no Rīgas fotomēneša centrālajiem notikumiem. Tas ietver starptautisku izstādi, grāmatu maketu konkursu un publisku izglītības programmu, tā mudinot vietējos autorus pievērsties fotogrāmatu veidošanai un pašizdošanai. Self Publish Riga kopš 2014. gada organizē biedrība ISSP.

Plašāka informācija: https://issp.lv

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja