Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Aizsāks Rīgas Porcelāna muzeja izstāžu ciklu “Ceļojošais porcelāns”

Ar izstādi “Pavasaris”, kas 6.aprīlī tiks atklāta Vecrīgas filiālbibliotēkā  Lielā Pils ielā 18, tiks aizsākts Rīgas Porcelāna muzeja izstāžu cikls „Ceļojošais porcelāns”, informēja muzeja pārstāve Renāte Bāliņa. Izstāde Vecrīgas filiālbibliotēkā būs aplūkojama līdz 30.aprīlim.Kā atklāja R.Bāliņa, ideju par izstāžu ciklu „Ceļojošais porcelāns” radījusi situācija, kurā Rīgas Porcelāna muzejs atrodas kopš 2010.

gada sākuma – muzeja ekspozīcija ir pilnībā demontēta, krājums sagatavots transportēšanai, muzejam tiek meklētas jaunas telpas. Tāpēc 2010. gadā dažādās Rīgas kultūras iestādēs (ne tikai centrā, bet arī mikrorajonos) tiks eksponētas izstādes no Rīgas Porcelāna muzeja krājuma.Izstādē  „Pavasaris” tiks eksponēti dažādi priekšmeti un mākslas darbi – sākot ar sērijveida servīzēm un beidzot ar unikāliem autordarbiem, kurus vienos ziedu un pavasara tēma gan formās, gan dekoros. Hronoloģiski izstāde aptvers laika posmu no 19. – 20. gs. mijas līdz 20. gs. 90. gadiem, būs apskatāms Kuzņecova un Jesena porcelāna fabrikās un Rīgas porcelāna rūpnīcā ražots porcelāns.9., 16., 23. un 30. aprīlī no 16:00 līdz 18:00 izstādi papildinās  „Porcelāna rožu darbnīca”, kurā māksliniece Natālija Laminska demonstrēs un katram interesentam palīdzēs apgūt porcelāna rožu veidošanu un ziedu gleznošanu. Izstāde „Pavasaris” apskatāma Vecrīgas filiālbibliotēkas darba laikā: no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 10:00 līdz 18:00; sestdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00; svētdienās, pirmdienās slēgts. Izstādes apmeklējums bezmaksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja