Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Artūra Virtmaņa personālizstāde (10 000) melanholijas šķautnes

Artūra Virtmaņa izstāe (10 000) melanholijas šķautnes, kura skatāma no 9. novembra līdz 9. decembrim Rīgas Mākslas telpas INTRO zālē, būs mākslinieka pirmā personālizstāde Latvijā pēc piecpadsmit gadiem Ņujorkas radošajā vidē, informē izstādes rīkotāji.Izstāde būs speciāli vietai veidota instalāciju, objektu – hibrīdu, zīmējumu un noskaņu - telpa, kuras formu un saturu veido mākslinieka filozofija.

"...un tas ir tas, kas mani vienmēr interesējis – entropija, lietas savā pussabrukšanas stāvoklī, brīdis, kad zūd patoss," raksta Artūrs Virtmanis vienā no garajām vēstulēm pirms izstādes. Entropijas sekas viņš projicē cilvēka dvēselē, un tā rodas izstādes nosaukums: (10 000) melanholijas šķautnes. Tajā pašā vēstulē kā vēl vienu atbalsta punktu izstādei mākslinieks min iedomātu modernisma norieta/sabrukšanas ideju. "Es to redzu kā humanizējošu procesu," viņš piebilst un šī norāde kļūst svarīga. "Tā atklāj, ka Virtmanis acīmredzami tic indivīda spējai izdarīt citādas – labākas izvēles - nekā iepriekš. Ka izvēle starp humanizējošo un pretējo pastāv. Tas uzkrauj indivīdam atbildību un iekrāso šo izstādi eksistenciāli," skaidro izstādes kuratore Inga Šteimane. Artūra Virtmaņa personālizstādes (10 000) melanholijas šķautnes atklāšana notiks 9. novembrī plkst. 17.30. Mākslinieks tiksies ar skatītājiem Vēlajās brokastīs 11.novembrī pulksten 12. Sarunu vadīs Rīgas Mākslas telpas kuratore Inga Šteimane.Artūrs Virtmanis (1971) ir mācījies Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlniecības nodaļā (1990–1996). Kopš 1996. gada viņš dzīvo Ņujorkā un strādā kā scenogrāfijas, dizaina un arhitektūras projektu līdzautors: Futūristiska karuseļa dizains Battery parkā Ņujorkā (2011), izrādes Zirnekļcilvēk, izslēdz tumsu! scenogrāfija Ņujorkā (2010) un skatu tornis Spirāle debesīs Ņujorkā (2009), kā arī instalācija Divi teātri 8. Venēcijas Arhitektūras biennāles Krievijas paviljonā (2002; visi kopā ar dizaineru Džordžu Cipinu). 2000. gadā Virtmanis kopā ar Boym Design Studio veidojis konceptuālu dizaina objektu Gadsimta beigu suvenīri izstādei Amerikāņu gadsimts Vitnija muzejā Ņujorkā.

Ar radošo stipendiju māksliniekam izstādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, ar darbnīcu - Latvijas Mākslinieku savienība.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja