Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Austras Hauks Ģimenes albums galerijā Arte

No 11. līdz 25. maijam galerijā Arte būs skatāma fotogrāfes Austras Hauks gumijdrukas personālizstāde _Ģimenes albums._Izstādē būs aplūkojami 13 darbi, kuros māksliniece unikālā tehnikā iemūžinājusi savas ģimenes locekļus. Izstādes kurators ir Ronalds Lietnieks."Tie ir cilvēki, kuri devuši man vislielāko spēku un ticību sev, atbalstījuši visās idejās, mācījuši, un iedrošinājuši riskēt un tiekties pēc saviem sapņiem.

Tā ir vērtība, kura būs vienmēr manī, nekādas pasaules bagātības nevarētu atsvērt šo saskaņu un uzticību citam pret citu, kas valda manā ģimenē. Gumijdrukas process radošās ieceres īstenošanai ir pats piemērotākais, jo veclaicīgie ģimenes portreti man vienmēr likuši ar aizrautību vērot cilvēkus tajos. Šī tehnika ir saistoša arī tādēļ, ka tas vienmēr ir eksperiments, divus vienādus attēlus iegūt nav iespējams. Atveru savas "ģimenes albumu", lai parādītu Jums pašu vērtīgāko, kas man pieder," saka fotogrāfe Austra Hauks.

Fotogrāfs Raimo Lielbriedis stāsta: "Tehnikas nosaukums gumijdruka izveidojies tulkojot "Gum Dichromate Print" no angļu valodas. Šī fotogrāfiskā procesa pirmsākumi meklējami 19. gadsimtā, kad tika atklāta dihromātu gaismas jūtība. Šajā tehnikā darbus veidojuši un to attīstījuši Fokss Talbots, Roberts Demašī, brāļi Lumjēri un citi. Daudzi strādā šajā tehnikā arī mūsdienās."

Gumijdrukas tehnikā veidoto attēlu izskats un autora rokas pieskāriena nozīme pietuvina šo tehniku grafikai, kur nospieduma fakts ir noteicošs. Attēla fotogrāfiskā izcelsme nesniedz pierasti perfektu rezultātu, atstājot vietu autora iztēlei un mākslinieciskās izteiksmes līdzekļu meklējumiem.

"Austras darbos saskatāma pilnīgi netradicionāla maniere, kur noteicošā nozīme veltīta tieši attēla veidošanai uz papīra, nevis fotogrāfiskā attēla manipulācijām. Tas ir solis savas, unikālas gumijdrukas interpretācijas virzienā," par Austras Jauks izstādi saka Raimo Lielbriedis.

Austras Hauks gumijdrukas personālizstāde Ģimenes albums tiks atklāta 11. maijā plkst. 19 galerijā Arte Berga Bazārā, Marijas ielā 13/ II.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja