Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Dizainerei Maija Rozenfeldei panākumi prestižā iepakojuma dizaina konkursā

Latviešu grafikas dizainere Maija Rozenfelde ieguvusi prestižā iepakojuma dizaina portāla The Dieline apbalvojumu.The Dieline jūnijā beigās Bostonā pasniedza apbalvojumus šī gada veiksmīgāko un inovatīvāko iepakojuma dizainu autoriem.

Konkursā 12 dažādās kategorijās dizaineriem un dizaina studijām no visas pasaules tika pasniegti 38 apbalvojumi. Starp tiem ierindojās arī iepakojuma un grafikas dizanere Maija Rozenfelde un viņas izstrādātais iepakojuma dizains pistāciju riekstiem Dižie rieksti, kas saņēma godpilno otro vietu studentu kategorijā.

Žūrija desmit augsti atzītu industrijas pārstāvju sastāvā izvērtēja The Dieline iepakojuma dizaina konkursa dalībniekus, balstoties uz to radošumu, piemērotību tirgum un inovāciju.

Izstrādājot iepakojumu pistāciju riekstiem, Maija Rozenfelde iedvesmu smēlusies no pašiem pistāciju riekstiem un to darbības principa. Forma un atvēršanas mehānisms ir abstrakcija no pistācijām tiešā veidā, taču idejas radīšanas procesā galveno lomu ieņem lietotājs un viņa pieredze. Rezultātā radīts iepakojums, kura iekšējā daļa glabā riekstus, taču ārējā daļa pēc atvēršanas kļūst par trauku čaumalām. Vienkāršs un ērts veids, kā izbaudīt pistāciju riekstus jebkurā laikā un vietā.

Grafiskais risinājums un materiālu izvēle šajā dizainā nav mazāk svarīga. Galvenā iecere bija radīt dizainu, kas ataino riekstu kraukšķīgumu, tāpēc burtiem piemīt roku darinājuma noskaņa. Lai iepakojums būtu lietotājiem vēl draudzīgāks, uzturvielu fakti attēloti priekšpusē, taču gravējuma efekts šo svarīgo informāciju padara arī vizuāli pievilcīgu un interesantu.

Iepakojums Dižie rieksti radīts studiju laikā Pratt Institute Ņujorkā, kur Maija Rozenfelde kopš 2010. gada maģistra programmā apgūst iepakojuma un komunikāciju dizainu.

Dizaineres darbus var apskatīt www.rozenfelde.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja