Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Esiet pacietīgi „spāņu zābakos“

Labrīt, atkal no Londonas. Londonā šis rīts ir brīnišķīgs, neviena mākonīša un sarkana, sarkana saule debesīs lec. Bet, lai šī romantika paliek Londonas romantiķiem, mums ir dziļš purvs, no kura izejas neredzam. LNT lieliskajā raidījumā 900 sekundes šorīt atkal ir runājis kāds svarīgs vīrs, šoreiz—viņa eminence kardināls Jānis Pujāts.

Pujāts uzrunājot nāciju, sacīja, ka sabiedrībai ir jābūt „pacietīgai“, jo šai Saeimai esot jāļauj strādāt. Pēc Pujāta domām šī Saeima esot darījusi daudz, lai „nosargātu ģimenes institūtu.“ Pēc šādiem vārdiem es pakasu galvu un sāku domāt, ko tad īsti šī Saeima ir darījusi, lai „nosargātu ģimenes institūtu?“ Paga, „ģimenes pantu“ (110.pantu par laulību tikai kā sievietes un vīrieša savienību) satversmē taču ierakstīja 8., ne 9.Saeima. Tāpat par „anti-kristīgo garu“ un „geju propagandu“ bijušais mācītājs Jānis Šmits runāja 8., ne 9.Saeimā.

Patiešām, ko tad šī Saeima ir darījusi vērtību labā? Es vismaz to nespēju pamanīt. Tas, ko pamanu es, ir kardināla simpātijas pret šo valdošo koalīciju. Iespējams, ar vārdiem par tautas „pacietību“ pret Saeimu, kardināls domāja „pacietību“ pret šo „dievišķo“ koalīciju, kura jau 8.Saeimā sāka grozīt Satversmi, lai visādi izpatiktu Baznīcai. Vārdu sakot, jābūt pacietīgiem pret šiem valdošajiem, jo viņi valda, sekojot „tikumiem un vērtībām“. Es gan šaubos vai šī koalīcija „aizstāvot ģimeni“ ir domājusi par Dievu un krustā sisto Jēzu, drīzāk par vēlētāju balsīm un baznīcas neslēptu atbalstu viņu samudžinātajai un nesaprotamajai politikai.

Kardināla aicinājums būt pacietīgiem ir aicinājums turpināt staigāt „spāņu zābakos“ un noskatīties kā šī koalīcija plosa Latviju kā demokrātisku valsti. Protams, ja koalīcija spēj veiksmīgi izdabāt Baznīcai, tad tā jāmīl, bet es patiešām šaubos vai, viņi to dara ticot uz Jēzu, kas piesists krustā Golgātas kalnā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja