Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

“Galerijā 21” aplūkojama Daigas Krūzes izstāde „Tu esi tas, ko tu redzi“

Līdz 22.aprīlim "Galerijā 21" aplūkojama Daigas Krūzes izstāde "Tu esi tas, ko tu redzi", informē galerijas pārstāve Elīna Zuzāne.

Daiga Krūze (dz.1980.g.) ir viena no jaunās gleznotāju paaudzes redzamākajiem pārstāvjiem. Plašāku publikas rezonansi piesaistīja viņas personālizstāde "100% vilšanās" (kopā ar Krišu Salmani) 2004.gadā, par kuru abi līdzautori saņēma Gada balvu mākslā par debiju. 2006.gadā Daiga Krūze kļuva arī par Latvijas Mākslinieku savienības izstādes "Rudens" laureāti. Tam sekojoši 2007.gadā viņa tika atzīta par jaunās paaudzes gleznotāju izstādes "Našķu bumba" laureāti. Savukārt, pēc iepriekšējās personālizstādes "Kontaktpersona" 2008.gadā, Daiga Krūze tika nominēta V.Purvīša balvai.

Pirmajā mirklī liekas, ka izstāde "Tu esi tas, ko tu redzi" varētu būt saistīta ar budisma filosofiju, atklāj E.Zuzāne. "Katrā ziņā tā uzrunā skatītāju izaicinoši. Tomēr iedziļinoties sentencē, jāatzīst, ka tā vienlīdz saistāma ar vizuālās mākslas kultūru kopumā. Proti, mēs redzam tikai to, ko mēs zinām. Šajā izstādē Daiga Krūze ir vērusies dabā un, caur sev raksturīgo emocionalitātes racionalizāciju, skatītājiem piedāvā konkrētu noskaņu fiksācijas," stāsta galerijas pārstāve.

"[..] ne jau svarīgs tas, kas attēlots, bet kaut kas cits, kaut kāda smalka sajūta, kuru nevar aprakstīt. Drīzāk es varētu pievilkt kādu skaņu, pakustēties [..]," arī iepriekš par saviem darbiem sacījusi Daiga Krūze.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja