Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Helēnas Heinrihsones personālizstādē Klejotāji notiks ekskursijas, sarunas un radošās nodarbības

No 11. oktobra līdz 9. novembrim Helēnas Heinrihsones personālizstāde Klejotāji sadarbībā ar Latvijas Nacionālo rakstniecības un mūzikas muzeju (LNRMM), Mārstaļu ielā 6, apmeklētājiem piedāvā ekskursiju un sarunu programmu, kā arī radošās nodarbības bērniem, informēja LNRMM pārstāvji

Septiņās tikšanās reizēs apmeklētājiem kopā ar izstādes Klejotāji radošo komandu un īpašajiem viesiem būs iespēja uzzināt par izstādes veidošanas procesu un attīstību, kā arī iepazīties ar LNRMM jaunās mājvietas vēsturi un tālāk gaidāmajiem notikumiem.

22., 29. oktobrī un 9. novembrī mākslinieces Helēnas Heinrihsones, izstādes kuratores Augustes Petres un izstādes scenogrāfes Annas Heinrihsones vadītās ekskursijās, interesentiem būs iespēja apskatīt izstādi un uzzināt vairāk par mākslinieces jaunāko darbu sēriju, iedvesmu, kontekstu un gleznās iekļautajiem simboliem.

29. oktobrī plkst. 18.00 notiks pirmā no divām sarunām ar nosaukumu Filma Disko ēnā un latviešu kultūras avangards, kas atklās 1980. gadu latviešu mākslas ainu. Diskusijā piedalīsies Helēna Heinrihsone, Ivars Heinrihsons, Anna Viduleja, Juris Strenga un Dita Rietuma. Sarunu vadīs Ģirts Krūmiņš. Izstādes noslēguma dienā, 9. novembrī, plkst. 18.00, apmeklētāji ir aicināti uz sarunu M6 fenomens. Atmiņas par leģendāro mākslas galeriju un ieskats topošajā LNRMM ekspozīcijā. Tās laikā tiks aplūkota Mārstaļu ielas 6 vēsturiskā ēka, tās leģendārais M6 kafejnīcas un galerijas laiks, kā arī nākotnes ieceres. Sarunā piedalīsies Helēna Heinrihsone, Anita Šaumberga, Jānis Deinats, Iveta Ruskule un Anna Heinrihsone, moderēs Una Rozenbauma. Abu sarunu apmeklētājiem, iegādājoties biļeti, būs iespēja piedalīties ekskursijās izstādes radošās komandas vadībā.

Savukārt 2. un 9. novembrī plkst. 13.00 jaunākajiem apmeklētājiem piedāvājam radošās sestdienas –­ mazie Klejotāji. Kopā ar muzeja izglītojošā darba komandu apmeklētāji saistošā veidā iepazīsies ar mākslinieces jaunāko darbu izstādi.

Biļetes uz pasākumiem iespējams iegādāties Mobilly, klātienē pirms pasākuma un rmm.lv: https://biletes.rmm.lv/m-6-muzejs/

 

No šī gada 11. oktobra līdz 9. novembrim sadarbībā ar Latvijas Nacionālo rakstniecības un mūzikas muzeju (LNRMM) norisinās ievērojamās latviešu mākslinieces Helēnas Heinrihsones personālizstāde Klejotāji, kurā aktualizēts iekšējais konflikts starp cilvēka jūtām un prātu. Ar izstādes starpniecību apmeklētājiem pirmo reizi būs iespēja apmeklēt LNRMM telpas Mārstaļu ielā 6, kur 2025. gadā tiks atklāta muzeja ekspozīcija Prokrastinācija & Radīšana. 

Izstādi iespējams apmeklēt no otrdienas līdz sestdienai, iepriekš reģistrējot apmeklējuma laiku: biletes.rmm.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja