Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Izdota Eduarda Kļaviņa grāmata par gleznotāju Jāzepu Grosvaldu

Izdevniecības Neputns sērijā Latvijas mākslas klasika izdota Eduarda Kļaviņa grāmata par gleznotāju Jāzepu Grosvaldu, informēja izdevniecības pārstāvji.

Latvijas mākslas klasikas sērija turpinās ar grāmatu par Jāzepu Grosvaldu (1891-1920). Sērijas redaktore Laima Slava. Grāmatas autors Eduards Kļaviņš, literārā redaktore - Guna Pence, attēlu apstrāde: Jānis Pauzers, sērijas māksliniece Anta Pence.

Gleznotājs Jāzeps Grosvalds (1891-1920) ir viens no ievērojamākiem un izglītotākajiem latviešu māksliniekiem, kas Latvijas mākslas vēsturē raksturots kā klasiskā modernisma ievadītājs un kā nācijai būtisku tēmu atveidotājs kara un politisko krīžu posmā.

Grosvalds, kā rakstījis savā dienasgrāmatā, centās Rīgas draugiem “iepotēt drusku no “jaunās skolas” meklējošā un konstruktīvā gara”, citiem vārdiem, no Parīzē iepazītā modernisma. Mākslinieka Bēgļu un Strēlnieku ciklu darbos atrodami ikoniski darbi, kas izsaka visu šī laikmeta un cīņu traģismu. Ne mazāka nozīme ir Grosvaldam arī kā pirmajam un izcilākajam orientālistam latviešu mākslā, par ko liecina viņa Persijas ceļojuma ainas un piezīmes. Unikāla rakstīto materiālu daļa ir Jāzepa Grosvalda dienasgrāmatas un daudzās vēstules brālim, kas ļauj izsekot viņa biogrāfijai dienu no dienas, apzinot visu, ko viņš jutis, domājis un darījis.

Eduarda Kļaviņa grāmata Jāzeps Grosvalds iznākusi sērijā Latvijas mākslas klasika, kas ērti uztveramā veidā ļauj iepazīt mūsu mākslas klasiķu darbus un to tapšanas apstākļus. Grāmata ietver pilnu teksta tulkojumu angļu valodā un plašu reprodukciju klāstu. Grāmatas beigās atrodama arī laika josla, kurā latviešu mākslinieka dzīvi iespējams skatīt pasaules notikumu kontekstā, atklājot kopsakarības, paralēles vai interesantas sakritības.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja