Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Latvijas Mākslas akadēmija izrādīs studentu darbus

No 1.aprīļa līdz 23.aprīlim Latvijas Mākslas akadēmijas aulā pirmo reizi notiks izstāde, kurā piedalīsies visas 14 Latvijas Mākslas akadēmijas apakšnozares. Izstādē būs apskatāmi Glezniecības, Grafikas, Tekstilmākslas, Tēlniecības, Keramikas, Stikla mākslas, Modes mākslas, Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina, Scenogrāfijas, Vizuālās komunikācijas, Restaurācijas un Mākslas zinātnes un kultūras vēstures un teorijas apakšnozaru studentu darbi.

Ir ierasts Latvijas mākslas telpā redzēt LMA nodaļu vai apakšnozaru izstādes, kas atklāj katras nozares specifiku, dažādību un akcentē labākos studentu sasniegumus. Šoreiz izstādes rīkotāji uzņēmušies uzdevumu - vienā izstādē prezentēt katru apakšnozari, saglabājot ekspozīcijas vienotību, lai sniegtu ieskatu Latvijas Mākslas akadēmijas studiju darbā kopumā. Un, lai arī ekspozīcijas saturs ir katras apakšnozares studentu un pasniedzēju ziņā, par izkārtojumu un kopainu rūpējas izstādes kurators, gleznotājs un LMA prorektors profesors Kristaps Zariņš.

Izstādē iespējams iepazīties ar katrai nozarei raksturīgo - dažādām tehnikām un materiāliem, atšķirīgiem uzdevumiem un kompozīcijām, video un fotogrāfijās iemūžinātiem mirkļiem no dalības starptautiskos pasākumos, aktuālākajiem projektiem un interesantākajiem aspektiem apakšnozares dzīvē. Apskatāmas būs kā restaurējamas gleznas, tā modes skates, animācijas, zīmējumi, tēlniecība objekti, gleznas un grafikas, maketi un dizaina objekti un daudz kas cits.

Izstādes laikā būs apskatāma arī Lizetes Murovskas veidotā filma par gleznas "Pasaules lielākais koris" tapšanu, kas uzņemta 24. Vispārējo Dziesmu svētku laikā. Šajā 15 minūšu garajā video atspoguļoti interesantākie brīži no lielformāta gleznas tapšanas, kuru kopā ar pasniedzējiem - Kristapu Zariņu un Alekseju Naumovu - radīja 10 LMA studenti. 22 metrus garā glezna jau tikusi izstādīta UNESCO galvenajā ēkā Parīzē un nu ir ceļā uz Japānu, kur no 9.aprīļa līdz 26.aprīlim būs apskatāma Tokijas universitātē.

Iecerēts, ka līdzīgas izstādes akadēmijā kļūs par tradīciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja