Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Ļaunprātīgi sabojāts Indriķa Ģelža mākslas darbs pie Hanzas perona

Pagājušās nedēļas nogalē ir ļaunprātīgi sabojāts izstādes Force[d] Majeure dalībnieka - mākslinieka Indriķa Ģelža radītais darbs, kas atrodas pie kultūrvietas Hanzas perons, informēja izstādes rīkotāji.

Pēc izstādes organizatoru rīcībā esošās informācijas ļaundaris notikuma vietā ticis aizturēts, taču mākslas darbs ir neglābjami cietis.

Indriķis Ģelzis izstādei radīja jaunu brīvstāvošu skulptūru ar nosaukumu Low-hanging fruit. Tās karkass - "skelets" veidots no nerūsējošā tērauda, darba aprises precizētas darba procesā, māksliniekam izmantojot iepriekš neizmantotus materiālus. Daļa no šiem unikālajiem materiāliem šobrīd ir nodedzināti.

Fonds izsaka nožēlu par notikušo, taču vienlaikus pauž cerību, ka darbs tiks atjaunots vai arī izstādes vietā tiks atstāts tāds, kāds tas šobrīd izskatās pēc vandālisma akta. Nepatīkamas sakritības dēļ notikušais, diemžēl, sasaucas ar izstādes nosaukumu Force[d] Majeure, kas ir vārda spēle latīniskajam terminam, kas norāda uz ārkārtējiem nenovēršamiem apstākļiem. Force[d] Majeure izstādes kontekstā ir nepārvarama vara, kas tiek izraisīta piespiedu kārtā.

Izstādi pie kultūrvietas Hanzas perons rīko laikmetīgās mākslas centrs Kim?, sadarbojoties ar Hanzas peronu un mecenātu Ernesta Berņa un Oļega Fiļa dibināto labdarības fondu Novum Riga. Izstādē izvietoti mākslinieku 0.0.01.0.0, Santas Frances, Indriķa Ģelža, Kiwie, Kriša Salmaņa, Aleksandras Samuļenkovas un Līgas Spundes darbi.
 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja