Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Muļķi kāpas un nodokļu nemaksātāja zvērests: Pārdomas pirmdienai

Sākot jaunu darba nedēļu pāris pārdomas. Vispirms, par Dienas uzsākto kampaņu, kurā ļaudis tiek aicināti fotografēt to muļķīgo cilvēku mašīnas, kuri par spīti vides aizsardzības prasībām, veselajam saprātam un visam pārējam braukā pa aizsargātajām kāpu zonām. Laikraksts vēlas, lai lasītāji attiecīgās bildes sūta uz V-dienu, tur tās tiek publicētas.

Par to lasot, man radās jautājums šāds: Labi, mašīna uzbildēta, fotogrāfija nosūtīta ... un tālāk? Par prieku izrādās, ka lietas notiek. Jūrmalas policijā man pastāstīja, ka policisti fotogrāfijas aplūko, sameklē attiecīgā numura īpašnieku un nosūta aicinājumu, ierasties policijā. Policijas pārstāve teica, ka fotogrāfijas var nogādāt pa tiešo policijā Skolas ielā 11 Jūrmalā, bet ceru, ka ļaudis turpinās tās sūtīt arī uz laikrakstu, lai tomēr mēs varētu skaitīt, cik tad šādu ākstu valstī ir. Vēl vairāk ceru, ka _Diena_ sekos līdz policijas darbam un publicēs šo cilvēku uzvārdu. Ir lietas, kuru kontekstā ir vērts cilvēkus kārt pie kauna staba, lai citi skatās un saprot. Varbūt varētu atsevišķas fotogrāfijas uzpūst lielas, lielas, un izvietot pie kāpām apmēram ar šādu tekstu: "Šajā fotografijā redzama pilsonim Jānim Pūtvējiņam piederošā mašīna. Tā atrodas neatļautā vietā kāpu zonā. J. Pūtvējiņam piespriests šāds sods: __. Nedari tāpat!" Katrā ziņā _Dienas_ projekts ir apsveicams, vēl jo vairāk tāpēc, ka fotogrāfijās Žiguļi un Moskviči nav redzami. Varbūt taisnība, ka bagātais dara, kā grib, bet kaut kādām robežām tomēr ir jābūt, jo kāpu zona (vispirms līdz tam brīdim, kad ar "Tautas" partijas svētību tā būs apbūvēta no Ainažiem līdz Kolkai) mums visiem ir svarīga.

Otrkārt, par melīgo nodokļu nemaksātāju, kurš grasās šīs nedēļas beigās kļūt par prezidentu. "Jaunais laiks" izplatījis aicinājumu, viņam zvēresta pieņemšanu atlikt. Šim aicinājumam varu tikai pievienoties, jo Valda Zatlera kļūšana par prezidentu nepārprotami apliecinās, ka mums ir banānu republikas valdība, kurai ētika un morāle ir pilnīgi, piedodiet, pie pēcpuses. Taču vienā ziņā gan būtu jābrauc uzmanīgi pār tiltu. Ja aizies Vaira Vīķe-Freiberga un vēl nebūs atnācis nākamais prezidents, par vietas izpildītāju kļūs tīkla sazvērestības teorētiķis Indulis Emsis, kurš sestdienās un svētdienās nestrādā. Te ir tas pats, kas ar vadošajām amatpersonām Amerikā -- no Džordža Buša derētu atbrīvoties, bet Dievs pas\', nākamais ir Diks Čēnijs. Bail domāt. Pareizais variants Latvijas gadījumā -- "Tautas" partijas bosiem skaidri pateikt, ka Zatlera kandidatūra tomēr ir par traku un bija kļūda, piespiest viņu atteikties no zvēresta, un darīt to, ko vajadzēja darīt jau pirms vairākām nedēļām -- atrast nekompromitētu cilvēku, piemēram, Egilu Levitu.

Jauku visiem nedēļu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja