Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Muzeju nakts programma Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā

2008. gada 17. maijā no plkst. 19.00 līdz 18. maija plkst. 01.00 Vācijas kultūras mēneša ietvaros, tādēļ pasākuma devīze "Komm morgen weider " jeb "Nāc rīt atkal" ir tautā iecienīto pildīto pankūku apzīmējums vācu valodā, ko Latvijā visbiežāk reiz lietoja oriģinālvalodā. Latvijas Nacionālais vēstures muzejs savus apmeklētājus pārsteigs ne vien ar brāļu Grimmu baiso pasaku lasījumiem, kurus muzeja darbinieku izpildījumā varēs dzirdēt ap pusnakti, bet arī ļaus izbaudīt klātbūtnes efektu ikdienā slēgtajā, bet „Muzeju naktī” atvērtajā Rīgas pils pagalmā atsedzot unikālu arheoloģisku izrakumu ainu.

Izrakumi daudzkārt pārbūvētās Rīgas pils pagalmā netiek veikti bieži, turklāt potenciālo atradumu saturs nav iepriekš prognozējams, ņemot vērā, ka vācu ordeņa būvētās pils celtniecība tika aizsāka 1330. gadā. „Muzeju nakts” apmeklētāji kopā ar arheologiem, iespējams, kļūs par aculieciniekiem senu, unikālu priekšmetu atrašanai, no kuriem uz vietas tiks veidota arī spontāna izstāde.Akcijas norisi kuplinās arī Babītes pagasta koris „Atskaņa” (diriģente Ginta Pētersone) un senās un viduslaiku mūzikas ansamblis „Vocales”, dziedājumi skanēs gan no Rīgas pils krustejām, gan logiem. Gan 17., gan 18. maijā, kad atzīmē Starptautisko muzeju dienu, ieeja muzejā par brīvu. Latvijas Nacionālais vēstures muzejs Rīgas pils pagalmā, ieeja no Daugavas gātes puseswww.history-museum.lv

Papildinformācija par muzeju
Latvijas Nacionālais vēstures muzejs ir lielākā latviešu tautas muzejisko vērtību krātuve. Tas dibināts 1869. gadā kā Rīgas Latviešu biedrības muzejs. Kopš 1920. gada muzejs atrodas Rīgas pilī. 1924. gadā tas ieguvis valsts muzeja statusu. Muzeja misija ir Latvijas valsts un tautas interesēs vākt, saglabāt, pētīt un popularizēt Latvijas un pasaules garīgās un materiālās kultūras liecības no vissenākajiem laikiem līdz mūsdienām, kam ir arheoloģijas, etnogrāfijas, numismātikas, vēstures vai mākslas vēstures nozīme. Muzeja kolekcijās ir gandrīz 1 000 000 priekšmetu: arheoloģiskajos izrakumos iegūtas senlietas, rotu un monētu depozīti, tautastērpi, tradicionālie darbarīki, tautas lietišķās mākslas darinājumi, sadzīves priekšmeti, fotogrāfijas, dokumenti, kartes, gravīras, gleznas u.c. Latvijas vēstures liecības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja