Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Norisināsies ISSP skolas absolventu izstāde Sapņu koordinātas

Ceturtdien, 30. maijā, plkst. 18.00 tiks atklāta ISSP skolas divu gadu programmas Attīstot fotogrāfijas valodu absolventu izstāde Sapņu koordinātas. Izstāde būs skatāma no 31. maija līdz 20. jūnijam ISSP Skolas pop-up galerijā Berga Bazārā.

Izstādē Sapņu koordinātas apskatāmi septiņu jauno fotogrāfu, ISSP Skolas izglītības programmas Attīstot fotogrāfijas valodu 2022./2024. gada absolventu - Baibas Tarzieras, Ivetas Herbstas, Kaspara Grosberga, Lienes Jakobas, Poļinas Sirojeginas, Svetlanas Vihodcevas, Ullas Lauvas - darbi. Programmu divu gadu garumā veido intensīvs mācību process ar laikmetīgās mākslas nozares profesionāļiem un pedagogiem, savukārt izstādes darbi tika attīstīti mākslinieku Ivetas Gabaliņas, Reiņa Hofmaņa un Ievas Epneres vadībā.

Izstādes mākslinieki apspēlē “sapņa” konceptu un ietver to dažādās tēmās. Tie ir autoru meklējumi par dziļāku attiecību veidošanu, sevis mīlestības izpratni, sieviešu lomas atklāsmi un to, kā varam vilkt paralēles ar mākslīgā intelekta ģenerēto realitāti un nakts sapņu pasauli, kur nokļūstam gan pazīstamās, gan pavisam svešās vietās.

[..] Uz mana kakla ir krelles no visiem cilvēkiem, ko es pazīstu. Man tik daudz gribas teikt, bet mana mute nespēj izdvest ne skaņas. Mierpilns kadiķis man iesaka par to nekreņķēties un saka: “Runā tikai tad, ja tas uzlabo klusumu”.

Izstādes un programmas koordinatore: Līga Stibe.
Izstādes kurators: Aleksejs Beļeckis.

ISSP skola ir 2011. gadā biedrības ISSP izveidota izglītības platforma Latvijas fotogrāfiem un fotogrāfijas interesentiem. Tā piedāvā mūsdienīgu, atvērtu, radošu un kritisku vidi, kurā dalībnieki attīsta savu individuālo pieeju fotogrāfijā.

ISSP Skolas divu gadu programma Attīstot fotogrāfijas valodu ir vadošā praksē balstītā laikmetīgās fotogrāfijas izglītības programma Latvijā. Programma jau vairāk nekā 12 gadus piedāvā visaptverošu ieskatu laikmetīgās fotogrāfijas norisēs Latvijas un pasaules kontekstā, sniedzot studentiem priekšstatu par fotogrāfijas medija daudzveidīgajām iespējām un ļaujot katram dalībniekam apzināti izvēlēties un izkopt savu individuālo ceļu fotogrāfijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja