Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Notiks Saruna muzejā par Jūliju Federu

Svētdien, 13. oktobrī, plkst. 15 mākslas muzejs Rīgas Birža aicina uz Sarunu muzejā, kas būs veltīta pirmajam ievērojamajam latviešu ainavu gleznotājam Jūlijam Federam (1838–1909), pavēstīja Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pārstāve Nataļja Sujunšalijeva.

Šogad ar lielu vērienu Latvijā, Krievijā un Ukrainā tiek atzīmēta izcilā latviešu gleznotāja Jūlija Federa 175. jubileja. Daudzos muzejos tiek rīkotas mākslinieka darbu izstādes, viņam veltītas zinātniskās konferences, lasījumi un tikšanās ar XIX gadsimta mākslas cienītājiem, lai vēlreiz izceltu Jūlija Federa radošā mantojuma nozīmi un nepārejošo vērtību.

Latvijas Nacionālais mākslas muzejs atzīmē Jūlija Federa dzimšanas dienu ar klasiķa retrospektīvu, kas no jauna aktualizē viņa māksliniecisko devumu un tā izpēti.

Sarunas muzejā laikā izstādes kuratores, mākslas zinātnieces Aija Brasliņa un Dr. art. Kristīne Ogle plašāk pastāstīs par gleznotāja personīgās un radošās biogrāfijas interesantākajiem aspektiem, sniedzot raksturojumu ekspozīcijā redzamiem darbiem – dabasskatiem visos gadalaikos un portretiem. Skatītājus gaida dabas varenība un mūžīgais skaistums Jūlija Federa redzējumā, romantiski dramatisks patoss un elēģisks lirisms, kas iemiesots gan episki monumentālās panorāmās, gan kompozīcijās ar konkrētiem ikdienišķiem motīviem, gan intīmos, fragmentāros studijveida darbos.

Šī tikšanās ikvienam dod iespēju pavadīt brīvdienas pēcpusdienu īpašā muzeja gaisotnē, baudot Latvijas mākslas "zelta fonda" klasiku.

Izstāde skatāma līdz 10. novembrim.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja