Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Par Rīgas mēru Birku un viņa atvērtību "partnerattiecībām" ar gejiem un lesbietēm

Labdien V-Dienas lasītāji! Manās rokās ir nonācis patiesi interesants dokuments. Tā ir vēstule, kuru Starptautiskās Lesbiešu un geju asociācijas (LGA) Eiropā vadītājai ir rakstījis Rīgas pilsētas mērs Jānis Birks. Stāsta fabula: ILGA ir rakstījusi visu Eiropas pilsētu mēriem ar lūgumu, parakstīt aicinājumu par lesbiešu, geju, biseksuālu cilvēku un transpersonu tiesību nodrošināšanu sapulcēšanās un runas brīvības nozīmē. Lūk, mūsu galvaspilsētas mēra atbilde visā tās krāšņumā:

"Rīgas domes vārdā izsaku Jums patiesu pateicību par vēstuli, kurā aicināt Rīgas pārstāvjus parakstīt Eiropas pilsētu mēru aicinājumu par "lesbiešu, geju, biseksuālu cilvēku un transpersonu tiesībām uz sapulcēšanās un runas brīvību”.

Rīgas dome patiesi atbalsta Jūsu iniciatīvu un apsveic kampaņas projektus un visus ar tiem saistītos pozitīvos efektus.Esam ļoti atvērti mūsu partnerattiecību padziļināšanai un paplašināšanai jautājumos par konkrētām iniciatīvām turpmākajos gados.

Tomēr mēs gribētu paust domu, ka lēmumam par šo aicinājumu būtu jābūt katras atsevišķas pilsētas kompetencei.Ja pienāks pareizais brīdis, iespējams, ka par šo jautājumu nākotnē lemsim atkārtoti.

Kampaņai vēlu visu veiksmi.Esmu pārliecināts, ka projekts pilsētu starpā veicinās auglīgu sadarbību un nodrošinās labākos risinājumus mūsdienu pasaules izaicinājumu risināšanai.

Vēlreiz paldies par laipno piedāvājumu, ļaujiet paust cerību par sadarbību turpmāk."


Tātad -- "Rīgas dome patiesi atbalsta" šo iniciatīvu. Taču lēmumam jābūt "katras atsevišķas pilsētas kompetencei." Acīmredzot nemaz nejautājot citiem "Rīgas domes" pārstāvjiem, Birks ir nolēmis, ka šī "atsevišķā pilsēta" tomēr to neatbalstīs. Lai aicinājumu atbalsta citi mēri, Rīga par to nemaz nedomās. Nav pārsteigums. Vien ir prieks skatīties, kā mūsu valsts politikāņi lēnām sāk apjēgties, ka mēs tagad atrodamies Eiropā ar visām Eiropas piekasīgajām prasībām cilvēka tiesību jomā. Nu, tad atrasts variants -- paldies, cienītie, ka aicinājāt, mēs jūs visādi atbalstām, esam taču kārtīgi eiropieši, ceram, ka varēsim atbalstīt arī turpmāk, kā jau kārtīgi eiropieši to dara ... bet ziniet, patlaban labāk vācieties prom.

Vien būtu jākonstatē arī tas, ka tēvzemiešu pārstāvis Birks tagad ir skaidri pateicis, ka viņš ir "ļoti atvērts partnerattiecību padziļināšanai" ar Eiropas vadošo geju un lesbiešu organizāciju.

Prieks, kur tu rodies!

Jauku visiem atlikušo dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja