Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Pārdomas brīvdienām: Par latviešiem, stukačiem, diktatoriem un fidām

Atkal jauka un saulaina nedēļas nogale. Šajā nedēļas nogalē pāris pārdomas:
  • Parakstos zem pilnīgi katra vārda, kurš šodien atrodams Laimas Muktupāvelas slejā Dienā, tās nosaukums ir "Aizbraucošie krievi" un autore runā par latviešu tautu un tās attieksmi pret sevi un savu kultūru. Piekrītu L. Muktupāvelai arī tajā ziņā, ka filmā Šreks 3 nevajadzēja teikt "garlaicīgi kā Zaļā Zeme". Vajadzēja teikt "garlaicīgi kā Straumēni", jo šis Virzas gara darbs nudien ir stindzinošs. :)
  • Saeima kārtējo reizi ir pierādījusi, ka politikāņu intereses tai ir svarīgākas par tautas interesēm, deputāti nu nolēmuši, ka līdz rudenim atliks grozījumu izskatīšanu kriminālprocesa likumam, kuri ļautu samazināt sodu cilvēkiem no organizētas noziedznieku grupas, kuri piekrīt atklāt visas grupas neģēlīgos nolūkus. Kārtējo reizi nav jau pārsteigums, šādi noteikumi varētu būt "bīstami" gan Ventspils ofšoru, gan arī digitalizācijas lietas risināšanā, un prokuroru spēja uzzināt visu un visu par to varētu būt pietiekami kaitīga gan zaļo zemnieku "premjerministra kandidātam", gan "Tautas" partijas "ierindas biedram". Būtu bijusi bīstama arī minētajam "ierindas biedram" un Pirmās partijas "buldozeram" Jūrmalas kukuļošanas lietā. Sargājiet savējos, deputātiņi -- daudz vairāk darīt, lai sagrautu Latvijas reputāciju pavisam, Jūs droši vien nevarat darīt. Ierobežojumu atcelšana attiecībā uz dāvanām, kuras drīkstat saņemt -- arī tas bija Jūsu, ne sabiedrības interesēs. Viņdien ekonomikas eksperts Alfs Vanags teica, ka Latvija ir banānu republika un tad pateica "joks". Attiecībā uz valsts politisko sistēmu, šie vārdi ir absolūti un pilnīgi vietā.
  • Zināt, kāpēc cita starpā noteikumu pieņemšana aizkavēsies? Tas ir daļēji tāpēc ka Juridiskās komisijas vadītājs Mareks Segliņš astoņas dienas sākot no rītdienas pavadīs -- Kubā. Zināt, kas viņam brauks līdz? Trīs Saeimas deputāti, kuru karjera Saeimā sākās prokrieviskajā PCTVL. Viņiem nudien varētu būt interesanti paskatīties, kā tik ilgi pie varas turas nerekonstruēts diktators un komunists, bet ko šajā kompānijā meklēs Segliņš? Turklāt "inflācijas apkarošanas" laikā?  Nepārprotams politiskais tūrisms un tipiska "Tautas" partijas attieksme. Varbūt lasītāji redzēja, kā "pieklājīgā" deputāta Lagzdiņa sodīšanas laikā Saeimā vaininiekam blakus sēdēja partijas kolēģis un vienkārši ņirdza? Šī pārliecība par visatļautību derdzas, un droši vien Segliņam nudien pareizā vieta, kur braukt un "smelties pieredzi" ir diktatūra.
  • Vai kādam ir kaut mazākā interese par līdz ārprātam izlutināto fidu, kas saucas Parisa Hiltone? Ja nē, tad kā tas ir izskaidrojams, ka vakar ziņu par to, ka viņai tomēr būs jāsēž cietumā tāpēc, ka ir braukusi dzērumā, pasaules viens no vadošajiem telekanāliem BBC prezentēja zem jēdziena "breaking news", tātad -- "ziņas, par kurām skatītājiem ir jāzina tūlīt pat"? Lūk, kur mūs ir novedusi paparaci kultūra -- izlaista meiča kļūst par BBC svarīgāko ziņu. Nezinu, vai smieties vai raudāt.
Jaukas visiem brīvdienas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja