Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Politiķi nedrīkst būt vienlaikus arī veikalnieki

Šodien Dienā izlasīju ļoti pamācošu Paula Raudsepa rakstu „Valstsvīrs un demokrāts”. Lai mums visiem Latvijā klātos labāk, tiem ļaudīm, kuri vēlas kalpot tautai kā politiķi, būtu jāpārtrauc tieši vai netieši nodarboties ar biznesu.

Citāts no minētā raksta: „Partijas līderis, kas pats saistījies ar veikaliem, vairs nebūs pietiekoši objektīvs: personiskās intereses nomāks sabiedrības prasības. Domājot par saviem uzņēmumiem, piemirsīsies tautas labums.”

Pie šādas atziņas jau 1920.gadā bija nonācis Latvijas pirmais Valsts prezidents Jānis Čakste, un, izskatās, ka mēs esam piemirsuši šo patiesību.

Manuprāt, par politiķiem būtu jākļūst tādiem cilvēkiem, kuri savā „vajadzību piramīdā” ir sasnieguši to pakāpienu, kad cilvēks ir gatavs sevi apliecināt un gūt gandarījumu no kalpošanas savai tautai. Tie, kas izmanto politiku, lai gūtu panākumus savos veikalnieku darījumos, rīkojas nekrietni.

Pirmkārt, šādā veidā tiek radīta negodīga konkurence citiem uzņēmējiem. Otrkārt, šie politiķi savu laiku un enerģiju atvēl ne tiem mērķiem, kurus sagaida vēlētājs un, treškārt, tiek veidoti likumi, kuri nevis sekmē valsts un tautas attīstību, bet kādas savtīgas intereses.

Ja ir vēlme nodarboties ar biznesu, tas ir ļoti apsveicami, taču tad neatņemiet iespēju kādam citam rūpēties par valsts un tautas interesēm.

Lai mūsu valstij izdotos izķepuroties no dižķibeles un tā spētu sekmīgi attīstīties, manuprāt, būtu jāsāk tieši ar šīs jomas sakārtošanu. Likumos jāaizdrīvē šīs spraugas, un arī sabiedrībai vajadzētu ieņemt stingrāku nostāju pret tiem, kas cenšas savu amatu izmantot sava biznesa vajadzībām.

Šo to varam pamācīties arī no citām valstīm. Gan Zviedrijā, gan Amerikā no kārotā politiskā amata ir spiesti atkāpties tie cilvēki, kas nespēj būt godīgi pret valsti.

Ja mūsu valsts politikā vairākumā būs politiķi, kas vēlies godprātīgi kalpot savai valstij, tad viss ar mums būs kārtībā, un iedzīvotājiem nebūtu jāzīlē kafijas biezumos, par kuras valsts satelītu varam kļūt tuvākajā nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja