Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Politiski prostitūtiskais aprēķins un Budas loma Latvijas politikā

Labrīt, V-Dienas lasītāji! Nu, laikam neko citu nevarējām gaidīt, kā nekā partijas līdzpriekšsēdētājs, un tādu nu uzmest būtu par traku. Ja skatāmies uz priekšu, kāda tad varētu izskatīties Ivara Godmaņa otra valdība, tad vienu zinām konkrēti. Godmanis būs premjerministrs. Šlesers būs satiksmes ministrs.

Lūk, kādu cenu politiskā prostitūta ir spiesta maksāt. Aprēķins Godmanim (kā arī Andrim Bērziņam, Kārinai Pētersonei u.c. personām, kuras kādreiz sen atpakaļ politikā bija cienījamas) ir saprotams. "Latvijas ceļš" brīdī, kad to reanimēja homofobiski koporatīvais projekts, kurš saucas "Latvijas Pirmā partija", patiešām bija reanimācijā. Viens pats 9. Saeimas vēlēšanās tas nevarēja startēt. Savukārt apvienojoties ar klerikāļiem partija absolūti sagrāva to vēlētāju bāzi, kāda tai vismaz uz papīra varēja būt saglabājusies. Nekas cits neatlika, kā abas partijas apvienot. Vien žēl, ka pārdodoties kādreizējie _ceļinieki_ nebija gatavi vienkārši pieņemt "LPP" nosaukumu, jo "LC" piedēklis ir zaimošana un ņirgāšanās par politisku partiju, kura kādreiz Latvijā bija pozitīvs spēks.

Godmanis pirmkārt ļoti labi zina, ka Satiksmes ministriju var vadīt arī kāds cits. Godmanis otrkārt ļoti labi zina, kādu signālu viņš sūta sabiedrībai, proti, politikā "savējie" ir daudz svarīgāki par jebko citu. Ministrs, kurš gada laikā ir centies trīs mājas tālāk pasūtīt gan Eiropas Komisiju, gan Valsts kontroli, kurš ir prezidējis finansiāli ļoti apšaubāmos Latvijas pasta procesos, kurš ar savu vidusskolnieka izglītību acīmredzot nesaprot elementārus politiskās ētikas principus -- lūk, šis ir tas pats, pats labākais, kuru Godmanis var sameklēt. Ministrs, kurš ir nodrošinājis vienkārši fantastisko situāciju, kurā Valsts kontroliere ir spiesta pret viņu vērsties tiesā par goda un cieņas aizskaršanu! Cik bargi smaga maksa Ivara Godmaņa pašcieņai. Jā, pieļausim, ka reālpolitika noteica, ka Šleseru pār bortu pārgrūst nevar. Bet to taču varēja paziņot kopā ar citiem ministriem, nevis "zinātniski domājošajam" Godmanim tēlot prastu politikāni. Nožēlojami.

Toties apsveicamu konsekvenci vienmēr var sagaidīt no zaļajiem zemniekiem. Viņu frakcijas vadītājs Brigmanis šodien avīzē priecājas, ka nu droši vien valdību varēs sastiķēt kopā jau līdz Ziemassvētkiem. Zaļie zemnieki bija priecīgi kopā ar Kalvīti, viņi būtu priecīgi kopā ar Zalānu, viņi būtu vienkārši ekstāzē ar Lembergu, viņi būtu priecīgi kopā ar Dombrovski, viņi būs priecīgi kopā ar Godmani. Kādi priecīgi zaļi zemnieki! Priecīgi, priecīgi, priecīgi.

***

Interesantu lomu Latvijas politikā sev ir atradis kādreizējais valdības ministrs Gundars Bērziņš. Viņš ir kļuvis par tādu sava veida Budu, kurš ik pa brīdim nolaižas no debesīm, lai visiem pāstāstītu, kādas tad mūsu valsts politikā ir īstās štelles. Šorīt Buda ir atrodams Latvijas Avīzes lappusēs, un no viņa mēs uzzinām, ka "Tautas" partijai patiesībā visādās lietās, tajā skaitā arī likuma ignorēšanā, bija jābūt vēl nepiekāpīgākai ("Tas, ka Loskutovs palika amatā, ir apkaunojums Latvijas valstij"). Paldies Budam par to pašu.

***

Turpinu cerēt, ka "Jaunais laiks" no šī balagāna turēsies ļoti atstatu. Vēl viens līķis politikā nav vajadzīgs.

Jauku visiem dienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja