Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 18. jūnijs
Madis, Alberts

Romas Etrusku muzejā interesentus iepazīstinās ar dzintara diegu

No 11.līdz 16.decembrim Romā, Etrusku muzejā (jeb oficiālā vārdā Villa Giulia) tiks rīkota Baltijas nedēļa dzintara zīmē. Tai dots nosaukums Dzintara gaismā: Dzintara zemju atklāšana - Lietuva, Latvija, Igaunija., informē nodibinājuma _Rīga 2014 _pārstāve Aiva Rozenberga.Ar aktīvu Latvijas vēstniecības un _Rīga 2014 _iesaisti plānota Baltijas valstu vēstnieku preses konference, konference Jauni atklājumi par Baltijas dzintaru: jauni atklājumi, jaunas pasaules robežas zināšanām par dzintaru un Baltijas valstīm.

Rīgu kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētu un Latviju pārstāvēs Corpus Christi koledžas profesore no Kembridžas universitātes Māra Kalniņš. 13.decembrī pēc konferences tiks atvērta viņas grāmata Senais Dzintara ceļš: Ceļojumi no Rīgas uz Bizantiju (grāmata tiek atbalstīta kā 2014. gada projekts).Savukārt 14.decembrī muzejā atklās Baltijas valstu dzintara mākslas stendus, kas būs apskatāmi līdz nākamā gada martam.Igaunija un Lietuva izstādē izrādīs dzintara rotaslietas, savukārt Rīgu un Latviju Romā pārstāves pazīstamā tekstilmāksliniece Iveta Vecenāne, kura savā topošajā mākslas darbā, parādot dzintara kā senā materiāla mūsdienu iespējas zinātnēs un mākslā un, savienojot pagātni un nākotni, izmantos RTU zinātnieces Ingas Ļašenko radīto dzintara diegu (atgādināsim, ka Inga Ļašenko veikusi pasaulslavenus dzintara izpētes un apstrādes pētījumus). Šis projekts ir _Rīga 2014 _vēlme parādīt Rīgu kā modernā jeb nākotnes dzintara mājvietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielo kapu metu konkursā nolemj nepiešķirt pirmo vietu

Lielo kapu metu konkursa starptautiskā žūrija atzinusi, ka neviens no pieciem iesniegtajiem darbiem nav izstrādāts tādā kvalitātē un gatavības pakāpē, lai varētu atzīt, ka ir iegūta spēcīga ideja L...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja