Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Sestdienā: Emsis aiziet, prokuratūra strādā, bet SestDienā var uzjautrināties

Labrīt, V-Dienas lasītāji. Grozies kā gribi, bet Induļa Emša (kā jau ierasts, ne pavisam konkrētais) paziņojums, ka viss, tālāk vairs nevar, ir laba vēsts. Laba galvenokārt tāpēc, ka šī cilvēka tēlā beidzot ir atradies politikānis, kurš ir gatavs uzņemties atbildību par savas rīcības sekām. Valstī, kurā cilvēku par nodokļu nemaksāšanu un melošanu amatpersonas deklarācijā uzreiz ieceļ par Valsts prezidentu, tas nav maz, un, kā rakstīju pirms tām daudzajām, daudzajām dienām un nedēļām, kuru laikā Emsis agonizējis par sevi, savu esību un savu nākotni, par šo lēmumu -- respekts.

Ja arī mazāk tāpēc, ka pārāk, pārāk ilgi Saeimas priekšsēdētājs tomēr valsti un sabiedrību nesmuki vazāja aiz deguna.

Cita lieta, kas Saeimā notiks tālāk. Valdošās koalīcijas iekšējie noteikumi parasti nodrošina, ka tā partija, kuras loceklis ir sagrēkojies un bijis spiests pazust no skatuves, ir tiesīga izraudzīties arī nākamo. Nelaime, ka zaļajiem zemniekiem ir vienkārši apbrīnojams talants, dažādiem amatiem izraudzīties pašas nepiemērotākās personas. Kaut kā šķiet reizēm piemirsts, ka Saeimas priekšsēdētājs ir valsts otra augstākā amatpersona, tas nav darbs, kurā iebīdīt kaut kādu cilvēciņu, kuram nevar piemeklēt nekā cita. Varbūt blakus brīnumam, ka kāds no valdošās bandas izrādījies gatavs uzņemties atbildību par sevi, valdošajā bandā radīsies gatavība, Saeimas vadību tomēr nedot, "Tautas" partijas ierindas biedra vārdiem runājot, pašam lielākajam kretinam. Varbūt, varbūt.

***

Cik var spriest no šodien Dienā ziņotā, prokuratūras cilpa ap Ventspils bosa kaklu sāk savilkties arvien ciešāk. Protams, neviens nevaram zināt, kā tas beigsies, it īpaši mūsu valstī, kurā reizēm tomēr ir iespējams atrast tiesnesi, gatavu nākt ar tādiem spriedumiem, kādi nevienam citam pat prātā neienāktu. Taču galvenais tomēr ir sabiedrībai skaidri parādīt, ka nekāda svītra zem pagātnes nedarbiem mūsu valstī tomēr netiek vilkta, un it īpaši ne tādos gadījumos, kad šie nedarbi met masīvu ēnu pār politiku vēl joprojām. Starp citu, ja par nedarbiem -- re, kā Jurģis Liepnieks tomēr apsūdzēts. Tieši viņš ir čakli sadarbojies ar prokuratūru digitalizācijas lietas risināšanā. Būtu pieņemti valdības sen apstiprinātie grozījumi kriminālprocesa likumā, Liepnieks varētu cerēt uz saudzīgāku attieksmi. Bet raugi vien -- Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājs (tātad, laikam juridiskās lietās zinošs) ir nolēmis, ka ta būtu "stučīšana", un nozieguma atklāšana viņam ir mazāk svarīga. Hm. Interesanti, par kuru Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētāja sabiedroto Liepnieks varbūt varētu pastāstīt vēl šo to vairāk? ...

***

Un pēdīgi, visi iespējamie žetoni tam cilvēkam vai tiem cilvēkiem, kuri šodien SestDienā piedāvāja iemeslu sarakstu, kāpēc Latvija ir "visjautrākā valsts pasaulē". Iesaku visiem. Bet ķiķināju un smējos tikai pēc tam, kad biju nolēmis, ka Mikelandželo stilā veidotā jaunlaulātā pāra fotogrāfija, kuru mūsu apskatei piedāvājis jaunais fotogrāfs Andrejs Zavadzskis (33. lappusē), man šķiet kāzu fotogrāfiju absolūts etalons un šedevrs. Iesaku arī to.

Jauku visiem dienu, jaukas visiem brīvdienas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja