Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Slepeno auto atklātā izgāšanās

Vakar man kāds draugs piezvanīja uz teica: „Vai zini, kādu mašīnu tagad ir jāpērk?“ Es, protams, nezināju. Tad viņš man sacīja: „Sudrabkrāsas Hyundai Getz.“ Tāpat es neko nesapratu. Tikai vēlāk uzzināju, ka internetā parādījies netrafaretēto policijas auto saraksts un līdzīga auto iegāde varētu nodrošināt respektu uz ceļa no citu autovadītāju puses.

Jā, policija plāns ar slepeniem auto ķert ātrumpārkāpejus un agresīvos braucējus, vismaz daļēji ir izgāzies. Šo auto numuriem vajadzēja palikt slepeniem, lai tie pret agresīvajiem braucējiem varētu darboties efektīvāk. Diemžēl kāds šo auto numurs nopludināja internetā. Nav jau notikusi nekāda nelaime, šā vai tā braucot ar mašīnu pa šoseju diez vai kāds spēs pamanīt pretimbraucošā auto numuru un secināt, ka ātrums jāsamazina, jo tā ir policijas automašīna.

Tomēr šeit ir manāma attieksmes problēma. Kāds ir gatavs šos numurus publiskot, lai kavētu policiju cīņā ar pārgalvīgiem braucējiem. Tas nav tikai policijas mērķis, apkarot visatļautību uz Latvijas ceļiem. Tam ir jābūt mūsu visu kopīgajam mērķim, jo tikai disciplinējot autovadītājus mazināsies bojāgājušo skaits uz ceļiem Latvijā.

Kādam (tam, kurš publiskoja šos numurus) cīņa pret „smadzeņu donoriem“ šķiet kaitinoša. Lai arī kas būtu šis „kāds,“ viņš ir jāsoda, jo šādi netiek veicināta drošība uz Latvijas ceļiem. Varbūt tas bija domāts kā „joks,“ bet šī rīcība demonstrē jocīgu vēlmi kaitēt tiem, kuri patiesībā ar savu darbu var izglābt daudzu cilvēku dzīvības.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja