Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Šlesera paziņojumi – destruktīvi un bezatbildīgi

Aizvien skaļāk Ainārs Šlesers sola, ka nevairīsies no atbildības un ka nepieciešams veidot jaunu valdību! Tas, ka šāda iniciatīva ir šī politiķa stilā, nav nekas jauns, taču to, ka šāda apņēmība ir nevietā, patiesībā pretvalstiska, apliecina tas, ka tās saturs ir diametrāli pretējs Eiropas Komisijas aicinājumam un prasībai nodrošināt Latvijas valdības stabilitāti.

Šo ieteikumu, jeb prasību Latvijas interesēs būtu laiks saprast. Pretējā gadījumā ES būs spiesta sarunas par palīdzību Latvijas tautsaimniecības atveseļošanas pasākumiem sākt no jauna. Tas samazinās jau tā novājinātās valsts ierobežotās attīstības iespējas uz ilgu laiku. Zaudējumi būs mērāmi simtos miljonos latu, pieaugs vispārēja depresija sabiedrībā.

Taču par to šim Latvijas ekonomikas vampīram galva nesāp. Tas, ka Šlesers nemēdz ieklausīties tajā, ko saka starptautiskie un pašmāju ekonomikas eksperti, ir vispārzināms. „Gāzi grīdā”, „nekādi eksperti” – tas ir bijis viņa kredo. Ērta un spekulatīva savu un sev pietuvināto biznesu barošanās no valsts uzņēmumu naudas plūsmām ir bijusi šī tipa politiķu ikdiena. Rezultātā tieši Šlesers bijis viens no tiem, kuri spēja uzspiest valstij bezatbildīgu ekonomisko politiku, nepamatotu eiforiju par vieglu dzīvi uz parāda, un noveda Latvijas valsti un tās iedzīvotājus vissmagākajā ekonomiskajā lejupslīdē Eiropas Savienībā.

Tāpēc pašreizējais solījums nevairīties no atbildības ir kārtējais tukšais un bezkaunīgais Aināra Šlesera paziņojums. Viņš ir gatavs visus turpināt vazāt aiz deguna. Savas „gāzēšanas” ziedu laikos pirms četriem, trijiem un pat vēl pirms diviem gadiem šis politiķis apgalvoja, ka uzņemas atbildību! Kā gan tā izpaudusies? Šlesera pašapzinīgajos paziņojumos un retorikā? Inflācija, budžeta deficīts, neveiktie valsts stabilizācijas fonda uzkrājumi, bankrotējoši uzņēmumi! Tas ļoti lielā mērā ir nevis „Lehman Brother”, bet ļoti konkrētu pašmāju politiķu ieinteresētās bezatbildības rezultāts. Tuvredzīgi būtu to izlikties neredzam.

Tāpēc Šlesera gatavība mainīt valdību Latvijas valsti apdraud no jauna! Apņēmības valdīt, patiesībā – sagraut, netrūkst. Jo Šlesers vēlas turpināt. Būt klāt visur, kur iespējams lemt par valsts, vairs ne tikai Rīgas finanšu līdzekļu sadali. Pelnīt gan treknajos, gan ekonomiskās lejupslīdes gados. Lai šādu iespēju gūtu, Rīgas vicemērs patētiski moralizē, ka JL valdībā mēģina atbildību uzvelt uz partneru pleciem un ka tam jāpiedāvā konkrēta programma valsts izvešanai no krīzes. Vai tāda ir Aināram Šleseram? Vai tiešām mēģinājums sagraut Eiropas Komisijas un Starptautiskā Valūtas Fonda atbalstu Latvijai ir LPP/LC piedāvātā programma? Šāda pašnāvnieciska risinājuma vietā Šleseram būtu bijis jātur priekšvēlēšanu solījums un jāuzrāda solītās 50 000 darba vietas. To nav. Toties simtiem tūkstošu ļaužu tās zaudē, ir palikuši bez iztikas līdzekļiem un slīgst nabadzībā.

Tagad, krīzes apstākļos, cilvēki analizē un pārdomā ekonomikā pielaisto kļūdu cēloņus. Daudzi mīl runāt, ka ir jāmācās no pieļautajām kļūdām. Viena no kļūdām ir Ainārs Šlesers, kurš labākajā gadījumā neko nav sapratis un turpina „gāzēt grīdā”.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas gaidāms kim? jaunajā mājvietā Hanzas ielā 22

Plašas telpas laikmetīgās mākslas izstādēm, izglītības centrs un Latvijā pirmā starptautiska mēroga rezidenču un studiju programma – Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina iepazīties ar nāk...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja