Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Vai „Pilsoniskai savienībai” ir nākotne?

Strādājam savu iespēju un programmas robežās, lai cik daudz dažādu spēku vēlētos mūsu izzušanu no Latvijas politiskās skatuves. Vēl nesen pie manis pienāca daži jaunieši un teica, lai tikai neejam kopā ar VL/TB-LNNK, jo viņi neesot mūsu līmenis. Šie paši jaunieši teica, ka tad jau labāk, lai „Pilsoniskā savienība” paliek pati par sevi un atjauno savus spēkus pamazām līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām. Atbildēju – neviens vēl nav nolēmis, ka mēs izstājamies no „Vienotības” un šāds plāns nemaz nav mūsu dienaskārtībā.

Mūsu dienaskārtībā ir turpināt uzsākto procesu, par kuru nobalsojis lielais vairums „Pilsoniskās savienības” biedru – „Vienotības” kā vienas partijas izveidi. Lai tā notiktu, nepieciešams, lai JL un SCP apspriestu mūsu izvirzītos noteikumus un spētu pieņemt kompromisa lēmumu to ieviešanā, nevis automātiski noraidītu jebko no mūsu piedāvātā. .Rezultātā „Vienotībā” varētu realizēt vismaz lielāko daļu no tiem PS darbības mehānismiem, kas iedibināti demokrātiskas un valstiski domājošas partijas esamības garantēšanai. Kā piemēru varu minēt partijas biedru reālo darbību un tuvināšanos partijas valdei, nepārtrauktas demokrātiskas diskusijas partijas biedru listē, kurā partijas vadošie politiķi bieži vien spiesti pieņemt lēmumus, kuros biedri uzstāj uz stingra viedokļa ieturēšanu. Varu minēt partijas nepārtraukto cīņu par līdzekļu piesaistes caurspīdīgumu un partijas principu saglabāšanu, neiesaistoties mūžīgajā oligarhu sponsorēto grupējumu aplī. Protams, mēs varam piesaistīt līdzekļus, bet ne tādā apjomā, ka šie līdzekļu devēji kļūst par mūsu partijas akciju kontrolpaketes turētājiem. Mēs drīkstam lobēt, bet nedrīkstam pārkāpt sarkanās līnijas, kuras nosaka kur ir lobisms, kur koruptīvs darījums. Ir vēl daudzi ļoti svarīgi uzstādījumi, starp kuriem viens no vissvarīgākajiem – lēmumu pieņemšanas mehānisms.

Kas notiks tad, ja „Jaunais laiks” šos priekšlikumus neņems vērā un drīzāk pazudinās „Vienotību”, nekā piekritīs "Pilsoniskās savienības” vērtību sistēmas pārnešanai uz jauno partiju? Patiesībā, manuprāt, galvenais jautājums ir: Vai maz ir iespējams pieņemt „Pilsoniskās savienības” vērtības, ja vairāk kā 10 gadus esi Latvijas reālpolitikas dalībnieks? Ar to es saprotu visu līdzšinējo Saeimu politisko partiju piederēšanu pie kādas no dažām Latvijas interešu grupām. Vai maz iespējams tā pa īstam pārgrupēties?

Tehniski ir iespējams. Ticu un ceru, ka lielais vairums „Jaunā laika” un arī „Sabiedrības citai politikai” biedru spēs to izdarīt arī pēc būtības un spēs noturēt mugurkaulu un pārgrupēties turpmākai kopīgai – demokrātiskai un godīgai nākotnes politikas realizācijai.

Visa līdzšinējā partiju apvienības „Vienotība” darbība iezīmē diezgan grūtu un sarežģītu polittehnoloģiju, kas prasa milzu enerģijas patērēšanu deķa raustīšanā apvienības iekšienē. Šī deķa raustīšanas rezultātu izjūt Latvijas pilsoņi, jo politiskā efektivitāte mazinās. Nav iespējams simtprocentīgi realizēt efektīvu valsts pārvaldi. Arī no ārpuses vieglāk sist „Vienotību”, kas nav līdz galam vienota. Jūs teiksiet – tad vienojaties, tautas kalpi! Ko jūs ņematies?

Es atbildēšu – vienoties var, bet maksāt par to ar savu sirdsapziņu, ideāliem un principiem, mēs neesam gatavi.

Visbēdīgākais šinī procesā ir tas, ka reāli visi mēs riskējam pazaudēt Latviju, jo gan mūsu kreisajā flangā, gan korumpētajā „nacionālajā” buržuāzijā ir sākusies ļoti kaismīga flirtēšana ar Kremļa saimniekiem. Dod Dievs mums noturēties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja