Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 7. oktobris
Daumants, Druvvaldis

"Vienotā Eiropa" - tra la lā

Nezinu, cik daudz V-Dienas lasītāju vakar sāka skatīties, kur nu vēl pabeidza noskatīties lielo Eiropas Savienības jubilejas svinību balagānu, kurš saucās "Eiropas zvaigznes". Trīs stundas ar astīti, daļēji tāpēc, ka process šķita ne īpaši labi noorganizēts, un vairākkārt vakara vadītājiem nācās gari runāt un blandīties pa skatuvi, kamēr uzradās arī mākslinieki.

Var diskutēt arī par jēdzienu "zvaigznes" -- patiešām globāli zināmi vien vectētiņi no Gipsy Kings, vectētiņi no The Scorpions (par viņiem vakara vadītājs pat ļāvās paironizēt, ka grupa esot gandrīz tikpat veca, kā pati Eiropas Savienība), visuresošā dziedātāja un politiķe Nana Muskuri, Kima Vailda un dziedātājs no grupas UB40, bet ne pati grupa.

Divas lietas par šo it kā Eiropas līmeņa pasākumu. Pirmkārt, izņemot vienu bulgārieti, visi mākslinieki bija no ļoti vecajām ES dalībvalstīm -- Spānija, Itālija, Vācija, Lielbritānija, Francija, Grieķija un it īpaši Beļģija. Par to it kā nebūtu pārsteigums, ņemot vērā to, ka pasākums notika Briselē, lai gan drusku jāšaubās par to apstākli, ka visā Eiropā (un, ja var ticēt vakara vadītājiem, arī Amerikas Savienotajās Valstīs) raidītā pasākumā viens no vakara vadītājiem krietni daudz un ilgi runāja ... flāmu valodā. Varbūt vēl var gaidīt, ka visu ES dalībvalstu televīzijas var sameklēt kādu, kas var tulkot no franču valodas, bet ne jau no flāmu valodas. Galvenais gan ir cits. Ja reiz visas Eiropas pasākums, tad ar vienu bulgārieti tomēr nepietiek, lai reprezentētu "jauno" Eiropu, it īpaši tāpēc, ka franči, itāļi un beļģi pasākumā uzstājās atkārtoti. Nevarēju nedomāt par mūsu pašu Mariju Naumovu, kura varētu dziedāt gan angliski, gan franciski, gan varbūt pat flāmu valodā, un būt tikpat liela "Eiropas zvaigzne", kā dažs labs, kurš tur uzstājās.

Un vēl -- priekšpēdējie uzstājās beļģu grupa, kura saucas The KMGs. Lieta tāda, ka šī grupa maijā ieradīsies Helsinkos un Eirovīzijas dziesmu konkursā pārstāvēs savu valsti Beļģiju. Nezinu, cik cilvēku vakar skatījās "Eiropas zvaigžņu" pasākumu, bet vakara vadītāji apgalvoja, ka tie esot miljoni, un tādā gadījumā savējo izbīdīšana uz skatuves bija ne īsti godīga, vēl jo vairāk tāpēc, ka abi vadītāji nevarēja vien nopriecāties par to, cik lieliska grupa un cik lieliskas tai noteikti ir izredzes Helsinkos. Manuprāt Bonapartiem vajag iesniegt protestu par tik kliedzošu reklāmu.

Tiesa gan, pasākums savā ziņā reprezentēja pašu Eiropas Savienību -- spilgtas gaismas, tautu sadraudzība, redzamas personas (koncertu, lai arī ar nokavēšanos, noskatījās arī Beļģijas karalis), bet tajā pašā laikā tā ir instance, kura reizēm ir mazliet haotiska un bieži vien ir stipri garlaicīga.

Jauku visiem dienu!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja