Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +13 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

„Visu Latvijai!” aicina piedalīties piemiņas pasākumos 8.maijā, ignorējot 9.maiju

Partija "Visu Latvijai!" aicina Latvijas pilsoņus piedalīties 8.maija piemiņas pasākumos, godinot karavīrus, kas cīnījās par tautas brīvību, un ignorēt 9.maijā plānoto totalitārā režīma slavinājumu.

"Visu Latvijai!" ir gandarīti, ka nacionālajiem spēkiem ir izdevies panākt 16.marta pasākumu netraucētu norisi un agrāko nepamatoto aizliegumu atcelšanu. Līdz ar to nav nekādas nepieciešamības saglabāt mūsu pieteikumu Rīgas Domē par pasākuma rīkošanu 9.maijā. Tā kā šobrīd mums vēl nav iespēju novērst totalitārā režīma slavināšanu pie t.s. uzvaras pieminekļa, tad pieteikuma uzturēšana tikai veidotu šim apkaunojošam pasākumam nevajadzīgu reklāmu.

Protams, ka 9.maijā Latvijai nelojāli spēki pulcēsies, taču, acīmredzami, šobrīd vienīgā pareizā rīcība ir atstāt šos notikumus bez ievērības. "Visu Latvijai!" aicina arī plašsaziņas līdzekļus iespējami mazāk atspoguļot šos pasākumus.

"Visu Latvijai!" pieminēs Otrā Pasaules karā kritušos 8.maijā un aicina visus Latvijai lojālos iedzīvotājus pievienoties:

11:00 – dažādās armijās kritušo latviešu karavīru piemiņas brīdī pie Brīvības pieminekļa;

14:00 – piemiņas pasākumā Lestenes Brāļu kapos;

10:00-20:00 izstādē "Otrais Pasaules karš – cēloņi un sekas" (latviešu, krievu un angļu valodās) pie Okupācijas muzeja;

17:00 un 19:00 filmas "Padomju stāsts" brīvdabas demonstrācijā pie Okupācijas muzeja. Pirms, pēc un filmas starplaikā informatīvi video materiāli ar vēsturnieku viedokļiem.

Imants Parādnieks

Partijas "Visu Latvijai!" līdzpriekšsēdētājs

__________________________________________________________________________

Otrais pasaules karš, kuru izraisīja divi totalitārie režīmi, nesis cilvēcei prātam neaptveramas sāpes, nogalinājis vai sakropļojis desmitiem miljonu cilvēku un cirtis dziļas brūces daudzu tautu likteņos.

Katra kara sākums, kas vērsts uz citu zemju iekarošanu un tautu pakļaušanu, ir noziegums, bet kara beigas ir svinīgs notikums.

8.maijs ir diena, kad visā pasaulē atzīmē Otrā pasaules kara beigas. Arī mums, latviešiem, tie ir svētki. Tomēr vienlaicīgi arī skumjas – jo, kara šausmām beidzoties, latviešiem nebija iespējas atgriezties pie savas brīvvalsts atjaunotnes. Līdz ar kara beigām iezīmējās jauns sāpju posms mūsu tautas vēsturē ar padomju okupāciju un valsts kolonizāciju, kas aizsākās 1945.gada 9.maijā...

Karš, kurā zem svešiem karogiem bija spiesti karot brālis pret brāli, ir beidzies pirms 65 gadiem. 8.maijā godināsim kara upurus, aizdomāsimies par to, kāpēc bija iespējams šis postošais karš un kas mums šodien un rīt darāms, lai novērstu kara radītās sekas, kas tik tieši ietekmē Latvijas valsts izaugsmi.

Seko līdzi "Visu Latvijai!" aktivitātēm:

www.visulatvijai.lv

twitter.com/VisuLatvijai

draugiem.lv/visulatvijai

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja