Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

18. novembrī izskanēs ērģeļmūzikas diena Latviešu ērģeļmūzika Ukrainai

Valsts svētku dienā piecu stundu garumā no plkst. 12.00 līdz 17.00 izskanēs latviešu ērģeļmūzika 20 Latvijas profesionālo ērģelnieku un Latvijas solistu izpildījumā. Šāda latviešu ērģeļmūzikas diena iecerēta kā Latvijas ērģelnieku veltījums Latvijai dzimšanas dienā, bet domās par Ukrainu, reizē aicinot novērtēt mums doto brīvību, tautas suverenitāti un latviešu kultūras spēku tās iespējās attīstīties un izskanēt brīvi.

Līdzās Latvijas ērģelniekiem latviešu ērģeļmūzikas dienā piedalīsies arī Artis Sīmanis, Aigars Raumanis, Jolanta Strikaite-Lapiņa, Ilze Kirsanova, Artis Stepiņš, Juris Laizāns, Anete Viļuma, Kristiāna Pelše un Madara Behmane.

Dienas laikā izskanēs plašs latviešu komponistu mūzikas klāsts -  Alfrēda Kalniņa, Marģera Zariņa Jāņa Ivanova, Imanta Zemzara, Pētera Vaska, Romualda Jermaka, Maijas Einfeldes, Aivara Kalēja, Indras Rišes, Riharda Dubras, Riharda Zaļupes, Andra Vecumnieka, Madaras Pētersones, Leo Lobreva, Dzintras Kurmes Gedroicas un daudzu citu latviešu komponistu mūzika.

Rīgas Doma ērģeles ir izcils romantisma laika ērģeļbūves paraugs, kas inspirējis lielāko daļu latviešu ērģeļmūzikas jaunradi, kā arī lielākā daļa no tās šeit ir piedzīvojusi savu pirmatskaņojumu vai arī katrs no skaņdarbiem kaut reizi ir izskanējis Rīgas Domā. Šis instruments vēl joprojām ir neatņemama daļa no Latvijas ērģeļmūzikas attīstības, kā arī tas turpina iedvesmot gan klausītājus, gan skaņražus. Laiks šai mūzikai atgriezties Rīgas Domā, aicināt ienākt jebkuru Latvijas viesi un iedzīvotāju, un piedzīvot Latviju latviešu ērģeļmūzikas skaņās.

Ieeja bez maksas, bet saziedotie līdzekļi tiks nodoti Ukrainas atbalstam.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja