Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 23. oktobris
Daina, Dainida, Dainis

Atklās kokļu mūzikas festivālu Gaismas ceļā

Sestdien, 26. novembrī plkst.17 Valmieras Kultūras centrā notiks otrā kokļu mūzikas festivāla _Gaismas ceļā _atklāšanas koncerts.Tajā piedalīsies 18 kolektīvi no Valmieras, Alojas, Cēsīm, Valkas, Rīgas, Limbažiem, Madonas un citām pilsētām. Koncertā uzstāsies vairāk nekā 100 koklētāji, atskaņojot Valta Pūces, Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula un citu komponistu skaņdarbus, informē Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Festivāls papildinās tradicionālo Adventa laika koncertsezonu ar spilgtu, savdabīgu un atšķirīgu mūzikas pasākumu. Festivālā, piesaistot dalībniekus no visiem Latvijas novadiem, iecerēts izveidot Adventa laikam pieskaņotu plašu un daudzveidīgu kokļu mūzikas programmu.Festivāla koncertu repertuārs tiek veidots no tautas mūzikas apdarēm un latviešu autoru oriģināldarbiem kokļu ansamblim, iekļaujot vairākus pirmatskaņojumus. Koncertā Valmierā klausītājiem tiks piedāvāti divi pirmatskaņojumi - R. Tigula skaņdarbs Četri raksti, kas radīts īpaši šim festivālam, kā arī V. Salaka Poēmai īpaši festivālam Gaismas ceļā izveidota ansambļa redakcija.Festivālā būs divi novadu pasākumi - 26. novembrī Valmierā un 27. novembrī Jelgavā, kā arī noslēguma koncerts Rīgā 4. decembrī koncertzālē Lielā ģilde.Koncertu organizē Kultūrizglītība un nemateriālā mantojuma centrs un Latvijas kokļu biedrība. Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds un Valmieras Kultūras centrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja