Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Atklāts džeza mākslinieku konkurss Riga Jazz Stage 2022

Līdz ar dalībnieku uzstāšanās kārtas numura izlozi Latvijas Radio 1. studijā un pirmo jam session vakaru sācies starptautiskais džeza mākslinieku konkurss Riga Jazz Stage 2022. Konkursa koncerts ar 13 valstis pārstāvošu 23 dalībnieku uzstāšanos notiks jau šovakar, 7. aprīlī, plkst. 18 kinoteātrī Splendid Palace

Starptautiski atzītais konkurss tiek rīkots pēc divu gadu piespiedu pauzes un norisinās jau 13. reizi. Šovakar konkursa koncertā piedalīsies jaunie talanti no ASV, Itālijas, Lielbritānijas, Vācijas, Polijas, Belģijas, Dānijas, Slovākijas, Turcijas, Ukrainas un Baltijas valstīm.

Piektdien, 8. aprīlī, plkst. 18 notiks konkursa fināls, kurā publikai uzstāsies 12 labākie starptautiskas žūrijas atlasīti kandidāti.

Abus vakarus konkursantus pavadīs Riga Jazz Quartet, kurā muzicē pianists Kristaps Vanadziņš, ģitārists Rihards Goba, basists Jānis Rubiks un bundzinieks Miķelis Vīte.

Sestdien, 9. aprīlī, pulksten 19 uzstāsies Riga Jazz Stage 2022 rezidējošais mākslinieks un žūrijas pārstāvis Džeimisons Ross ar savu trio. Amerikāņu bundzinieks un vokālists ir balvas Grammy nominants un prestižā Teloniusa Monka konkursa uzvarētājs. Koncertdienas rītā plkst. 11 turpat kinoteātrī Splendid Palace viņš pasniegs arī publisku meistarklasi. 

Viesnīcā Radisson Blu Latvija no plkst. 21 līdz plkst. 23 konkursa norises laikā katru vakaru notiks jam session kopā ar AG Trio, kurā spēlē kontrabasists Andris Grunte, pianists Matīss Žilinskis un bundzinieks Pauls Ķierpe.

Konkursa mājaslapā rigajazz.lv turpinās balsošana par Riga Jazz Stage 2022 dalībniekiem. Tele2 skatītāju simpātiju balvas saņēmējs kopā ar pārējiem laureātiem tiks paziņots pasākuma noslēguma dienā 9. aprīlī. Visas balsis, ko skatītāji nodos par Riga Jazz Stage dalībniekiem, konkursa atbalstītājs konvertēs ziedojumā – desmit eiro centi par balsi. Šie līdzekļi tiks novirzīti Ukrainas jaunajiem mūziķiem, lai viņi varētu iegādāties jaunus mūzikas instrumentus. Ziedojums nonāks Reinholda Gliēra Kijivas Mūzikas akadēmijā, kur mācās Riga Jazz Stage 2022 dalībniece no Ukrainas Alina Zalozna.

"Es ierados no Kijivas, braucot ar vilcienu caur Varšavu, un priecājos, ka varu piedalīties konkursā," saka Alina. "Joprojām ir grūti aptvert, ka manā dzimtenē norisinās karš, tomēr nolēmu ierasties šeit, lai dalītos ar savu un arī ukraiņu mūziku. Esmu gatava dalībai konkursā. Priecājos par iniciatīvu ziedot naudu manai mūzikas akadēmijai, kurā ir arī džeza nodaļa. Liels paldies publikai par piedalīšanos balsošanā un arī šāda veida atbalstu!"

Mājaslapā Aula.lv var iegādāties biļetes konkursa koncertu apmeklējumam, kā arī tiešsaistes kodus konkursa vērošanai attālināti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja