Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Augustā Niks Keivs & The Bad Seeds uzstāsies Igaunijā

18. augustā Hāpsalas bīskapa pilī uzstāsies leģendārais Niks Keivs & The Bad Seeds, informēja koncerta rīkotāji.

Nika Keiva & The Bad Seeds koncerti ir vieni no emocionāli dziļākajiem un auditoriju aizraujošākajiem pasaulē, tāpēc jo īpaši zīmīgi, ka viņu pirmā uzstāšanās Igaunijā noritēs tik īpašā vietā kā Hāpsalas pils.

1982. gadā izveidotā grupa karjeras laikā izdevusi septiņpadsmit studijas albumus, sākot ar From Her To Eternity 1984. gadā un beidzot ar jaunāko grupas Bad Seeds albumu Ghosteen (2019), ko kritiķi novērtējuši par visu laiku labāko grupas sacerējumu.

Austrāliešu dziedātājs un dziesmu autors Niks Keivs studēja mākslu Melburnā un savu muzikālo ceļojumu sāka vienā no pilsētas vadošajām postpanka grupām The Birthday Party. Pēc pārcelšanās uz Londonu un vēlāk uz Berlīni The Birthday Party izjuka, taču tās vietās piedzima apvienība Nick Cave & The Bad Seeds.

Keiva mūziku kopumā raksturo emocionāla intensitāte, bagāta ietekmju daudzpusība un liriska apsēstība ar tik fundamentālām vērtībām, kā nāve, reliģija, mīlestība un vardarbība.

Pasaules mēroga panākumus Niks Keivs guva, kad klajā nāca mierīgākas klavierbalādes, piemēram, Where the Wild Roses Grow (1994), kurā piedalījās burvīgā Kailija Minoga un Into My Arms (1997).

Patlaban Nick Cave & The Bad Seeds ir viena no pasaules mūzikas kritiķu visaugstāk vērtētajām apvienībām, kura līdz šim pārdevusi vairāk nekā 5 miljonus albumu. Viņu ietekme ir bijusi un joprojām paliek dziļa un tālejoša. Daudzi pazīstami mūziķi izmantojuši Keiva kompozīcijas savā daiļradē (tostarp Johnny Cash, Metallica, Snoop Dogg) vai atsaucas uz viņa darbiem un ietekmi kopumā.

Tai pat laikā jau daudzu gadu garumā Keivs un viņa The Bad Seeds ir sava ceļa gājēji, saglabā oriģinalitāti un nebeidz pārsteigt.

Biļešu tirdzniecība “Biļešu Serviss” izklaides pasta abonentiem sākas rīt, 4. maijā, pulksten 10.00. Publiskā pārdošana visā www.bilesuserviss.lv tīklā no piektdienas, 6. maija, plkst. 10.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja