Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Auļi koncertā izspēlēs jauno albumu “Etnotranss”

Dūdu un bungu mūzikas apvienība "Auļi" 20.oktobrī laiž klajā savu trešo albumu "Etnotranss" un par godu tā iznākšanai sniegs koncertu ar šādu pašu nosaukumu 20.oktobrī Spīķeru koncertzālē plkst. 19, informēja mūziķi pārstāve Daina Zalāne. Koncertā "Etnotranss" būs iespēja dzirdēt rakstnieces Laimas Muktupāvelas vīziju pašas autores priekšnesumā, savukārt "Auļi" spēlēs skaņdarbus no jaunā albuma, kā arī jau labi pazīstamus muzikālus motīvus no iepriekšējiem diskiem "auļos.

.." un "Sendzirdēju". Tādējādi būs iespēja piedzīvot "Auļu" muzikālās attīstības ceļu grupas septiņu gadu pastāvēšanas laikā. Koncerta iesildītāji būs grupa "Vīteri" no Rēzeknes, solīja D. Zalāne.

Vienlaikus ar iznākšanu Latvijā, jaunais albumis būs pieejams arī visā Eiropā – vēsta tā izdevēji, KMC "Lauska". Tas bijis iespējams "Lauskas" sadarbībā ar pasaules mūzikas izdevēju "Westpark" Vācijā. Taču tikai Latvijā paralēli kompaktdiska formātam būs pieejams arī ekskluzīvais albuma variants — dizaina grāmatiņa, kurā kopā ar kompaktdisku ir iekļauts apjomīgāks vizuālais materiāls.

Albumā "Etnotranss" grupa "Auļi" pirmo reizi sadarbojas ar pazīstamo rakstnieci Laimu Muktupāvelu, kura, iedvesmojusies no "Auļu" mūzikas, pierakstījusi tieši savu etnotransa vīziju. Teksts ir iekļauts albuma bukletā un paredzēts kā radošs papildinājums mūzikai. "Tas ir iniciācijas ceļojums pazemē, zemapziņā, kur notiek tikšanās ar mītiskām būtnēm, kaislību izdzīvošana un spēkošanās,  un galu galā atgriešanās šajā pasaulē jau ar citām zināšanām un spēku," paskaidro D. Zalāne.

Desmit mūziķu grupa — "Auļu" dūdinieki un bundzinieki ar savu sparu un enerģiju ir spējuši aizraut klausītājus dažādos festivālos un pasākumos gan Latvijā, gan ārzemēs. Tomēr šī ir reta iespēja piedzīvot dūdu un bungu mūzikas apvienību "Auļi" īpašā koncertā tepat Rīgā, uzsvēra D. Zalāne.

Biļetes uz koncertu nopērkamas Biļešu servisa kasēs un internetā, savukārt jaunais albums "Etnotranss" no 20. oktobra būs dabūjams mūzikas veikalos Latvijā un citur Eiropā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja