Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Balts, zaļš, sarkans un pareizās "drēbes"

Projekta Mesa tūrē – atšķirīgu koncertu triptihs un labdarība.

Ar Latvijā vēl nebijušu pieeju – trīs atšķirīgu koncertu sēriju vienas tūres ietvaros – šo gadu uzsāk hiphopa mākslinieks Gatis Irbe ar projektu Mesa. Gatis pazīstams arī ar skatuves vārdu Gacho, kas šobrīd palicis otrā plānā, tomēr nav aizmirsts. "Šī ir nosvērtāka mūzika, jauns cikls manā dzīvē. Pats tagad jūtos mierīgāks nekā iepriekš. Nevienā brīdī nenolieku malā vai nesaku ko negatīvu par Gacho projektu, tie ir vieni no labākajiem gadiem manā dzīvē un daudz laba darījuši gan man, gan klausītājiem. Bet var teikt – šis ir briedums. Gacho bija vairāk deju mūzika, trakulības, caur ko cilvēks uzsūc enerģijas lādiņu, bet mazāk ieklausās vārdos, Mesas skaņdarbi ir piezemētāki, vairāk koncentrēti uz liriku. Bija sakrājies – viss, kas notiek apkārt, globālās norises. Caur hiphopu un repu varu savu vēstījumu aiznest līdz cilvēkiem. Gribējās ko tādu izveidot, un labi, ka to izdarījām, jo pacēlām hiphopu tur, kur tam jābūt. Tā ir ļoti skaista un noderīga mūzika, ja to ietērpj pareizās "drēbēs"," atklāj mūziķis. 

Koncertu sērijā ar zīmīgo nosaukumu Triptihs gaidāms Baltais koncerts Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 4. februārī, Zaļais koncerts Valmieras Drāmas teātrī 17. februārī un Sarkanais koncerts Rīgā koncertzālē Palladium 11. martā. Koncertiem piešķirtas krāsas, iedvesmojoties no to norises telpu interjera. Katrs pasākums būs īpašs ne tikai ar atšķirīgiem tērpiem, gaismu partitūru, bet arī ar īpašajiem viesiem. Liepājā Mesai pievienosies dziedātājs Igo, Valmierā – jaunā skatuves māksliniece Daluna, bet Rīgā – Gata jaunības gadu elki un šobrīd labi draugi grupa Jumprava. Atšķirīgie koncerti veidos vienu māksliniecisku veselumu, un Gatis min, ka uzticamākie fani gatavojas apmeklēt visus trīs pasākumus. 

Projekta Mesa tāda paša nosaukuma pirmais studijas albums, kura dziesmas līdz ar jaunām kompozīcijām skanēs koncertos, iznāca pērn maijā un tikko ieguvis Zelta diska statusu (pārdoti vairāk nekā 5000 eksemplāru). Tas ir Gata Irbes, Kaspara Jansona un producenta Jāņa Šmēdiņa (pazīstams arī kā hiphopa mākslinieks Fakts) kopdarbs. Ienākumi no šī albuma digitālo kopiju pārdošanas tiek veltīti labdarības projektam sadarbībā ar Ziedot.lv un Rehabilitācijas centru Poga. Pats nespēdams iedomāties savu dzīvi bez sporta un kustībām, Gatis priecājas, ka drīz par ziedojumiem varēs nodrošināt rehabilitācijas programmu jau desmitajam bērnam ar kustību traucējumiem. 
Koncertos Gatis sola piecreiz spēcīgākas emocijas, nekā klausoties diska ierakstu, un pačukst, ka jau sācies darbs pie nākamā projekta albuma, kurā iesaistīsies arī producents Arstarulsmirus. "Paldies visiem, kam mēs esam svarīgi, un – tiekamies koncertos! Tas man ir ļoti īpašs notikums. Neticami, ka kaut kas tāds vispār varēja notikt, turklāt vēl ar hiphopu Latvijā," teic mākslinieks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin 15 gadu jubileju

Aprīlī muzejs Rīgas Jūgendstila centrs svin piecpadsmit gadu jubileju. Tā darbības laikā izveidots plašs un daudzveidīgs krājums, pulcēts liels apmeklētāju skaits un veidotas neskaitāmas i...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja