Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Bija īsts rokgrupas skatuves līderis

Mūziķu grupas jau tāpēc tiek dēvētas par grupām, nevis par kādu dziedātāju-zvaigzni ar pavadošo sastāvu, jo katrs to dalībnieks ir būtisks un neaizstājams. __

Līvos - latviešu visleģendārākajā rokgrupā, tā tas ir bijis vienmēr. Kad Līvus atstāja dziedātājs Igo, likās, ka nu ir ziepes. Kad autoavārijā gāja bojā ģitārists un dziesmu autors Ēriks Ķiģelis, vēl jo vairāk likās: nez kā ar tiem Līviem tālāk būs. Atnāca jauns un daudzsološs ģitārists Ainars Virga, bet lielāko daļu vokālu, ko nedziedāja jau tolaik Līvu veterāna titulu ieguvušais basģitārists Jānis Grodums, uzņēmās Aivars Brīze.

Pēc skata un uzvedības - īsts rokgrupas skatuves līderis, kuram pa spēkam uzkurināt publiku. Ātruma un īsta roka cienītājs. Viņš arī kļuva par Līvu visu laiku pārliecinošāko skatuves līderi, kurš dziedāja astoņdesmito gadu otrajā pusē - atmodas laikā aktuālās dziesmas par zābakiem, kas pa manu zemi staigā, par dzelzsgriezēju, kuram šī pasaule būs jāsagriež, Deviņvīru spēku, kuru joprojām savos koncertos izpilda starptautiski pazīstamākā latviešu rokgrupa Skyforger.

Aivars Brīze bija lielisks arī galvenā varoņa labākā drauga Kokneša lomā Zigmara Liepiņa un Māras Zālītes rokoperā Lāčplēsis. Kopš deviņdesmitajos gados Brīze no Līviem aizgāja, grupa palika bez dziedātāja ar īstu un spēcīgu rokmūzikas vokālu uz visiem laikiem. Kaut savas jau iepriekš dziedātas dziesmas turpināja izpildīt Grodums un nu jau solo dziedāja arī Virga, uzskatot, ka abi tiek ar visu lieliski galā, tā nebūt nebija, un Brīzes - dziedātāja, kurš nav piekalts savam instrumentam un brīvi var pārvietoties pa skatuvi un padarīt koncertu par īstu šovu, Līviem pietrūka.

Pēdējos gados Aivars uzņēmās organizēt jauno mūziķu konkursu, kā arī izveidoja grupu Leģions ar saviem senajiem cīņu biedriem no Līviem - Vilni Krieviņu un Tomasu Kleinu, kā arī vēl diviem roka dzelzs večiem - Hariju Zariņu no Opus Pro un Eduardu Glotovu no Remix. Pateicoties Aivara vokālam, Leģions vairāk izklausījās pēcLīviem nekā tobrīd paši Līvi, kas bija piedzīvojuši kārtējo triecienu - bundzinieka Daiņa Virgas un skaņu vīra Jura Jakovļeva bojāeju. Nākamais aizgāja Jānis Grodums.

"Vai ejam tālāk? Ejam tālāk!" - šis Aivara uzmundrinošais uzsauciens koncertu publikai starp dziesmām lai kalpo mums, palicējiem, arī tagad - pēc viņa aiziešanas. Jo nekas nav mūžīgs, un, lai cik liels būtu zaudējums, palicējiem ir jādzīvo tālāk. Ērika, Daiņa, Jura, Jāņa un Aivara - aizsaules Līvu zelta sastāva vārdā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Notiks orķestra Rīga bezmaksas koncerti bērniem

No 12. maija līdz 2. jūnijam Rīgā svinēs Ģimenes mēnesi un šīs kultūras programmas ietvaros divas reizes izskanēs orķestra Rīga koncerts Supervaroņi – piektdien, 17. maijā, plkst. 17.00 Kultūras pi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja