Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Daniila Bulajeva stīgu oktets uzstāsies Dzintaru koncertzālē un Londonā

Oktobrī vijolnieks Daniils Bulajevs kopā ar kamerorķestra Davinspiro Camerata mūziķiem Londonā atskaņos Džordža Enesku stīgu oktetu Do mažorā. Latvijas klausītājiem dzirdēt oktetu klātienē būs iespēja 6. oktobrī Dzintaru koncertzālē koncertā OKTAGONS. Līdztekus Enesku oktetam tajā skanēs arī Fēliksa Mendelszona stīgu oktets Mi bemol mažorā.

Jaunie mūziķi ir uzaicināti uzstāties Londonas prestižās koncertzāles Champs Hill 25 gadu jubilejas koncertā, jo viņu veiktais Dž. Enesku okteta ieraksts būs visjaunākais ierakstu studijas Champs Hills Records izdevums. Tas tiks laists klajā 2025. gada sākumā. Līdz šim ar Champs Hill Records ierakstus izdevuši ir tikai divi citi latviešu mūziķi - Reinis Zariņš un Ksenija Sidorova. Iespēju veikt šo ierakstu Daniils Bulajevs ieguva, pateicoties 2021. gada uzvarai Vindzoras pils starptautiskajā stīgu instrumentu konkursā kopā ar pianistu Maksimu Taņičevu. Dž. Enesku stīgu oktets tika izvēlēts kā izaicinājums pašiem mūziķiem un artava kopējam šī skaņdarba pasaules ierakstu klāstam, kas pašlaik ir nepelnīti mazs. Šis ir monumentāls, tehniski ļoti izaicinošs un dramatiski piesātināts skaņdarbs. Paši mūziķi saka, ka: ”Enesku oktetā ir it kā apvienoti astoņi solo koncerti vienā” un “tajā izpaužas katra mūziķa ļoti individuāla un nepārprotama nostāja”, “tas ir darbs, kurā viss notiek līdz maksimālajai pakāpei!”.

Iespēja oktetu dzirdēt klātienē būs arī Latvijas klausītājiem, jo 6. oktobrī Dzintaru koncertzālē jaunie mūziķi uzstāsies ar koncertu OKTAGONS. Līdztekus Enesku oktetam koncertā skanēs arī Fēliksa Mendelszona stīgu oktets Mi bemol mažorā. Divu lielas formas oktetu atskaņojums vienā koncertā ir Latvijā vēl nebijis notikums. Lai arī starp abu skaņdarbu radīšanu ir 75 gadi, tos vieno jaunības maksimālisms un enerģija, jo komponēšanas brīdī Enesku bija 19, bet Mendelszonam tikai 16 gadu. “Mendelszona oktetā, manuprāt, jūtama elegance un izsmalcinātība, kura nav atturīga un piesardzīga, bet gan koša, pārliecinoša un ieintriģējoša,” pauž vijolniece Jevgenija Otroško. Čellists Maksims Skibickis saka, ka “abi okteti liekas ģeniāli ar to, kā komponisti parāda pašas pēdējās skaņdarbu kulminācijas - tās ietver sevī visu, kas jau bijis iepriekš, un grandiozi noslēdz šos darbus, uzliekot treknu izsaukuma zīmi!”

Koncertā uzstāsies Daniils Bulajevs (vijole), Andrejs Jegorovs (vijole), Arina Bardova (vijole), Jevgenija Otroško (vijole), Santa Lūcija Circene (alts), Klinta Kluce (alts), Katrīna Anna Rando (čells) un Maksims Skibickis (čells).

20 gadus vecais vijolnieks Daniils Bulajevs ir plūcis laurus konkursos Latvijā, Lietuvā, Lielbritānijā, Ķīnā, Krievijā un Itālijā. Piecu gadu vecumā Daniils pirmo reizi uzstājās ar kamerorķestri, savukārt pēc diviem gadiem koncertēja ar simfonisko orķestri. 8 gadu vecumā sniedza savu pirmo solokoncertu. Uzstājies ar LNSO, Liepājas SO, Kremerata Baltica, Glasperlenspiel Sinfonietta, Makao simfonisko orķestri, Philharmonia Orchestra u.c. Piedalījies neskaitāmās meistarklasēs pie pasaulslaveniem mūziķiem, kā arī Starptautiskajā Musica Mundi festivālā Beļģijā (2013) un Starptautiskajās Kronberga Akadēmijas vijolnieku meistarklasēs Vācijā (2019). Pēc uzvaras Starptautiskajā Vindzoras Stīginstrumentu konkursā talantīgais vijolnieks uzstājās koncertā Lielbritānijas karaliskajai ģimenei, t.sk., karalim Čārlzam III.

Davinspiro Camerata ir Daniila Bulajeva 2022. gadā izveidots stīgu kamerorķestris, kas apvieno jauno un talantīgo Latvijas mūziķu paaudzi un jau koncertējis daudzās Latvijas koncertzālēs. Orķestris ir sadarbojies ar vairākiem pasaules līmeņa solistiem - Mišu Maiski, Andres Mustonen, Gunu Šnē, Andreju Puškarevu, Lusianu Mansīni, Daumantu Kalniņu un Grigoriju Kovaļevski. 2023. gadā orķestris veicis savu pirmo ierakstu prestižajā Champs Hill Records ierakstu studijā Lielbritānijā.

Koncerts OKTAGONS notiks 6. oktobrī plkst. 18.00 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē.
Biļetes: bilesuparadize.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja