Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Džeza leģenda Olga Pīrāgs svinēs 55 gadu jubileju

Olga Pīrāgs svinēs 55 gadu jubileju koncertā Ļubimij muzikant sestdien, 17. septembrī plkst.19 Lielajā ģildē. Simboliski apkopojot savas 40 gadus ilgās dziedātājas karjeras rezultātus, dziedātāja jubilejas koncertā priecēs klausītājus un pateiksies saviem kolēģiem, ar kuriem savas skatuves karjeras laikā ir sadarbojusies, mūziķiem, kuri viņai palīdzējuši un iedvesmojuši viņu uz skatuves un dzīvē.

Kā portālam Diena.lv stāsta pasākuma rīkotāji, koncerts plānots divās daļās – pirmajā daļā skanēs džeza kompozīcijas, otrajā - dziesmas un romances krievu valodā, no kurām daudzas veicinājušas dziedātājas popularitāti. Ņemot vērā koncerta vadmotīvu – Ļubimij muzikant - dziedātāju pavadīt un piedalīties koncertā piekrituši vairāki mūziķi - pazīstamais džeza mūzikas virtuozs Viktors Ritovs, ansamblis Inversija, ar kuru kopā muzicējot O. Pīrāgs 1979. gada festivālā Liepājas dzintars saņēma Labākās solistes titulu, Valdis Albiķis, Andreja Jevsikova trio un koncertmeistare Ludmila Trifanova. O. Pīrāgs daudzus koncerta dalībniekus patur noslēpumā, solot skatītājiem pārsteigumus un negaidītus ciemiņus.O. Pīrāgs ir plaši pazīstama arī ārpus Latvijas. Viņas spēcīgā un lokanā balss, karstais temperaments, virtuozitāte un ritma izjūta, kā ari personības šarms rada neatkārtojamu tēlu, kuru dziedātāja nav mainījusi ilgus gadus strādājot uz skatuves. O. Pīrāgs izpildījumā kopā ar džezu mijas liriskas estrādes dziesmas - klasiskas džeza kompozīcijas, romances un pazīstamu komponistu populārākās dziesmas.Dziedātāja un mūzikas pedagoģe O. Pīrāgs savā 40 gadu skatuves darbības laika bijusi Raimonda Paula, Aļņa Zaķa un Gunāra Rozenberga estrādes un vieglās mūzikas orķestra soliste, kā ari sadarbojusies ar estrādes simfoniskajiem orķestriem Jurija Silantjeva, Aleksandra Mihailova, Anatolija Badhena, Vladimira Vasiļevska, Anatolija Krolla vadībā.O. Pīrāgs ir daudzu Vissavienības un republikānisko konkursu, kā arī starptautisku džeza festivālu Krievijā, Zviedrijā, Somijā, Vācijā laureāte un godalgu ieguvēja. Viņa pārstāvējusi Latviju prestižākajās Maskavas koncertzālēs. Olga Pīrāgs kā Čitas apgabala (Krievijā) filharmonijas soliste uzstājusies vairāk nekā 1000 koncertos Krievijā, Uzbekistānā, Kazahstānā, Jakutijā, Ukrainā un Mongolijā. 1992. gadā dziedātāja pievērsusies pedagoģiskajai darbībai - sākusi pasniegt vokāla un estrādes džeza meistarklases. O. Pīrāgs savas mākslinieciskas darbības laikā izdevusi vairākus mūzikas albumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja