Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Sestdiena, 14. septembris
Sanda, Sanija, Sanita, Santa, Sandija

Dzintaru koncertzāles vasaras sezonu noslēgs grupa Dagamba

Piektdien, 6. septembrī, plkst. 19.00 Dzintaru koncertzālē vasaras sezonas noslēgumā uzstāsies grupa Dagamba ar savu svaigāko koncertprogrammu Bach Against the Machine, informēja koncertzāles pārstāvji

Grupas moto ir robežu pārkāpšana un savienot šķietami nesavienojamo – dažādas pasaules, dažādas tradīcijas un klausītāju paaudzes. Viņi ir klasiskās mūzikas rokeri un dauzoņas, apbrīnojami aranžētāji, kuru lielkoncerti Arēnā Rīga, Mežaparka estrādē un Palladium pulcējuši klausītāju tūkstošus. Dagamba koncertējuši arī Ņujorkas Taimskvērā līdzās Metropolitēna operas zvaigznēm un leģendārajā Glastonberijas festivālā. Akadēmiski skolotie mūziķi savā izpildījumā drosmīgi sintezē popa, roka, klasisko un pasaules mūziku. Grupas šovi ir monumentāli un efektīgi, klasiskās mūzikas melodijas iedzīvinot ar neticamu dinamismu un vitalitāti.

Jaunajā koncertprogrammā tikai Dagamba mūziķiem raksturīgajā manierē sakausēta akadēmiskās mūzikas tēva, izcilā komponista Johana Sebastiana Baha mūzika un vienas no ietekmīgākajām rokgrupām pasaulē – Rage Against The Machine daiļrade.

"Ideja par Bach Against the Machine radās pēc veiksmīgās #LudwigVanRammstein koncerttūres, un pasaules notikumu kontekstā sajutām, ka šis ir īstais brīdis, kad ideju realizēt," stāsta grupas dalībnieks Valters Pūce. Koncertā būs dzirdama gan Dagamba jaunā koncertprogramma, gan grupas labākie skaņdarbi no programmām Ludwig Van Rammstein, kurā apvienoti divi vācu mūzikas grandi – leģendārā grupa Rammstein un Ludvigs van Bēthovens. Arī grupas Rammstein mūziķi ir dzirdējuši Dagamba veikumu un par to izteikušies ļoti atzinīgi. Skanēs kompozīcijas no programmas Dagamba feat Tchaikovsky ar romantisma ģēnija Pētera Čaikovska emocionālo un melodisko mūziku, kas ievibrējas ar rokam raksturīgo dinamismu un ritmu, un Vivaldi Rocks u. c. Klausītāju iemīļotā grupa jauks stilus un ārdīs robežas, piedāvājot klasiku oriģinālās interpretācijās un rokmūziku ar klasikas elementiem.


Grupu Dagamba 2011. gadā izveidoja čellists Valters Pūce. Viņam pievienojās bērnības draugs, čellists Antons Trocjuks. Pēc pāris gadiem, eksperimentējot ar dažādiem mūzikas stiliem un instrumentiem, viņi satika pianistu Daini Teni. 2016. gadā, grupai pievienojās bundzinieks Artūrs Jermaks. Visjaunākā grupas dalībniece, kontrabasiste Alise Broka, pievienojās 2020. gadā. Gadu gaitā Dagamba ir uzstājusies vairāk nekā 15 dažādās valstīs. Visi seši Dagambas studijas albumi New life (2012), Recycled (2015), Seasons (2016), #LudwigVanRammstein (2017), Dagamba feat Tchaikovsky (2019) un Bach Against the Machine (2023) ir ieguvuši nominācijas Latvijas Grammy jeb Zelta mikrofonā, turklāt albums #LudwigVanRammstein bija laureāts nominācijās Labākais albuma dizains un Labākais instrumentālās mūzikas albums.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja