Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Eirovīzijas starptautiskajā dziesmu konkursā Latvija startēs otrajā pusfinālā

Vakar, 17. janvārī, Vācijas pilsētā Diseldorfā notika 2011. gada Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pusfinālu sadalījumu izloze. Tā noskaidrojusi, ka Latvija uzstāsies otrajā pusfinālā - 12. maijā, informē Eirovīzijas projekta preses sekretārs Mārtiņš Pučka.

Izlozes rezultātā  Latvija konkurēs ar Nīderlandi, Bosniju un Hercegovinu, Ukrainu, Kipru, Austriju, Zviedriju, Moldovu, Beļģiju, Slovākiju, Izraēlu, Maķedoniju, Dāniju, Baltkrieviju, Bulgāriju, Igauniju, Rumāniju, Slovēniju un Īriju.

Savukārt pirmajā  pusfinālā, kas notiks 10. maijā, piedalīsies Albānija, Somija, Armēnija, Šveice, Norvēģija, Gruzija, Turcija, Serbija, Krievija, Polija, Horvātija, Azerbaidžāna, Lietuva, Ungārija, Malta, Sanmarīno, Islande, Grieķija un Portugāle.

T.s. "Lielā  četrinieka" valstis (Lielbritānija, Francija, Vācija un Spānija) un konkursa organizētājvalsts automātiski kvalificējas finālam. 2011. gada konkursā Vācija ir gan "lielā četrinieka" valsts, gan organizētājvalsts. Turklāt jāatgādina, ka 2010. gada 30. decembrī "Lielais četrinieks" kļuva par "Lielo piecinieku", jo arī Itālija pievienojusies valstīm, kuras automātiski kvalificējas finālam.

Līdz ar to izlozes kārtībā arī noskaidrots, kurus pusfinālus translēs un arī balsos "Lielais piecinieks”: 12. maijā balsošanas tiesības būs Itālijai, Vācijai un Francijai, bet 10. maijā - Lielbritānijai un Spānijai.

2011. gada Eirovīzijas dziesmu konkursa Starptautiskais fināls notiks 14. maijā Diseldorfas arēnā  "Esprit”.

Savukārt Latvijā strauji tuvojas Nacionālās atlases pusfināli. Pirmais no tiem LTV1 ēterā risināsies jau 5. februārī, otrais - 12. februārī, papildkārta jeb izaicinājuma kārta – 19. februārī, bet Nacionālās atlases fināls - 26. februārī LTV1 tiešraidē no Ventspils teātra nama "Jūras vārti”.

Jau nākamnedēļ  sāksies dziesmu pusfināla ieraksti, par ko Latvijas Televīzija informēs atsevišķi. Bet jau šobrīd visas 20 pusfinālā iekļuvušās dziesmas iespējams noklausīties Eirovīzijas mājas lapā www.eirovizija.lv.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tiek apdraudēta Imanta Ziedoņa muzeja pastāvēšana

Kultūras Ministrija nākusi klajā ar jaunu finansēšanas modeli, kas paredz sevis izvēlētu privāto, valsts akreditēto muzeju finansēšanu nodot Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) rokās. Ar vienu būtisku ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja