Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 26. oktobris
Kaiva, Amanda, Amanta

Eksperti vērtē Eirovīzijas nacionālās atlases uzvarētāju

Ņemot vērā, ka biju Eirovīzijas nacionālās atlases fināla žūrijā, uzsvēršu mūsu viedokli — uz Maskavu jāsūta pazīstams mākslinieks ar kvalitatīvu muzikālo sniegumu. Šīm prasībām vislabāk atbilda Intars Busulis. Viņš Krievijā ir pazīstams kopš uzvaras konkursā Jaunais vilnis. Turklāt viņš izteicis gatavību Maskavā dziedāt krieviski, pret ko man — pārliecinātai Latvijas patriotei — nav iebildumu.

Kopumā vērtējot, es teiktu, ka daudzas dziesmas bija uzrakstītas bez īpašas fantāzijas. Tādēļ varētu ieklausīties Jāņa Lūsēna ieteikumā, ka zināmākajiem latviešu komponistiem — Imantam Kalniņam, Jurim Kulakovam, Raimondam Paulam, arī Lūsēnam — derētu uzlikt par pienākumu Eirovīzijai uzrakstīt pa dziesmai un uzticēt tās izpildīt labākajiem dziedātājiem, un tad atlasīt labāko.

Daiga Mazvērsīte, Latvijas Radio 2 programmu vadītāja:

Dace Volfa, žurnāla Mūzikas saule redaktore:

Negribētu uzstāties kā Eirovīzijas eksperte, jo man šī lieta šķiet mazsvarīga. Tomēr neapšaubāmi Intars Busulis pašreiz ir uz viļņa, un jebkurā pasākumā, kur iesaistīts publikas balsojums, viņš uzvar. Tādēļ nav pārsteigums, ka Intars uzvarēja Eirovīzijas atlasē. Atceros presē izskanējušo ziņu, ka viņam ļoti gribas nokļūt Maskavā un tur dziedāt. Nu, lai viņš brauc un dzied, un lai viņam veicas! Kā šai dziesmai veiksies lielajā konkursā? Manuprāt, tā Eirovīzijai ir par sarežģītu, tādēļ neko dižu tai neprognozēju. Ja kāds zinātu, kādai jābūt Eirovīzijas dziesmai, tad nenotiktu tāda taustīšanās, ka viena valsts sūta monstrus, otra — kaut kādus pajoliņus, bet trešā cenšas aizsūtīt kaut ko muzikāli kvalitatīvu. Veiksmes formula joprojām nav atklāta. Taču par Busuli mums kaunēties nevajadzēs — viņš visu izdarīs, kā vajag.

Jānis Ozols, vokālās grupas Cosmos dalībnieks:

Domāju — labi, ka tā. Pirmkārt, Intars Busulis to bija pelnījis. Otrkārt, no tām desmit fināla dziesmām, izņemot Kārļa Lāča dziesmu, nevienu īpaši nevaru izcelt, ja nu vienīgi grupu Triānas parks, kuri tiešām visu izdarīja ļoti profesionāli. Tauta droši vien to nesaprastu, taču šis priekšnesums neapšaubāmi paliktu atmiņā skatītājiem.

Tagad atliek vien cerēt, ka lielā Eirovīzija Busuli sapratīs, lai gan viņa dziesma nav vienkārša un ir kvalitatīva, un mēs labi zinām, ka tieši kvalitatīvās dziesmas bieži vien paliek nesaprastas. Varbūt, ja šo dziesmu nesapratīs Eiropa, tad to sapratīs krievvalodīgās zemes, īpaši jau atminoties Jauno vilni, un tādēļ vien nobalsojot par Intara sniegumu. Katrā ziņā — lai viņam Maskavā veicas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja