Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Elīna Garanča Eiropas koncertā uz Splendid Palace lielā ekrāna

Liepājas koncertzālē Lielais dzintars 1. maijā notiks Eiropas koncerts, kas pirmo reizi norisināsies Latvijā. Tas tiks translēts uz 30 pasaules valstīm. Koncertu varēs noskatīties arī kinoteātrī Splendid Palace (plkst. 13.30), dodot iespēju to redzēt un dzirdēt izcilā kvalitātē pēc iespējas plašākai publikai, informēja kinoteātra pārstāvji.

Slavenais Berlīnes filharmonijas orķestris, kas apvieno dažādu valstu izcilus mūziķus, kopā ar labākajiem izpildītājmāksliniekiem katru gadu 1. maijā pasaulei piedāvā vērienīgu Eiropas koncertu (Eiropakonzert).

Kopš 1991. gada, kad šī tradīcija aizsākta, Eiropas koncertu uzņēmis Orsē muzejs Parīzē, Versaļas pils, Teatro Real Madridē un citas vietas, izceļot vieskoncerta valsts slavenākos komponistus, solistus un mūziķus.

Šogad, atzīmējot orķestra 140. gadadienu, to bija paredzēts atskaņot Ukrainas pilsētā Odesā, taču Krievijas uzsāktās karadarbības dēļ tika izvēlēts koncertu organizēt Latvijā, Liepājas koncertzālē Lielais dzintars.

Pie diriģenta pults būs tā galvenais diriģents Kirils Petrenko, un orķestris uzstāsies kopā ar latviešu operzvaigzni Elīnu Garanču.

Iestājoties par kultūras vērtībām pāri robežām un pret karu Ukrainā, koncertam Liepājā tika sastādīta īpaša programma, iekļaujot gan Latvijas komponista Pētera Vaska, gan ukraiņu ģēnija Valentīna Silvestrova mūziku. Programmā būs arī somu komponista Žana Sibēliusa, čehu autora Leoša Janāčeka mūzika un pasaules tautasdziesmu cikls.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja