Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Festivāla Sansusī desmitā gadā programmā būs vairākas laikmetīgās operas izrādes

Desmitais festivāls Sansusī notiks no 2023. gada 11. līdz 13. augustam. Pirmās biļetes jau pārdošanā. Festivāla pirmais (un, visticamāk, arī vienīgais publiski atklātais) festivāla mākslinieks – Roberts Fleics, informēja festivāla rīkotāji.

Trešdien, 28. septembrī, kultūrvietā Tu jau zini Kur! Tallinas ielas kvartālā noslēdzās pirmais Sansusī mūziķu kautiņu turnīrs, kurā uzvarēja pianists Roberts Fleics (Robert Fleitz, ASV), un tas nozīmē, ka viņš ir pirmais un vienīgais mākslinieks, kas tiek izziņots (kas nav noticis vairākus gadus) gaidāmajā festivālā. Turnīrs norisinājās kopš jūlija, un tajā piedalījās 16 mākslinieki, kur 15 no viņiem dabūja tortes, savukārt uzvarētājs tiek pie solokoncerta nākamā gada festivālā. Turnīra organizatori – Sansusī un Tu jau zini Kur! – ziņo, ka jau tiek domāts par Sansusī mūziķu kautiņu turnīra otro sezonu. Organizatori saka paldies visiem mūziķiem, žūrijai, tai skaitā katram apmeklētājam, tehniskās puses nodrošinātājiem un finansētājiem – VKKF un Rīgas domei.

Vienlaikus vakar tika izziņots nākamā gada jubilejas reizes festivāla datumi, kas, kā ierasts, būs augusta otrajā nedēļas nogalē, no 2023. gada 11. līdz 13. augustam, un pārdošanās nonākušas 50 agro pūču festivāla triju dienu biļetes, kuru cena ir 50 eiro. Nākamā cena būs 65 eiro, bet mēnesi pirms festivāla cena vēlreiz mainīsies. Biļetes var iegādāties https://sansusi.lv/events/desmitais-sansusi-festivals/. Kā ierasts bērniem līdz 3 gadu vecumam ieeja festivālā bez maksas, bērnu biļete līdz 14 gadiem – 5 eiro.

Armands Siliņš gan atklāj vēl kaut ko par festivālu: "Nākamā gada festivāls tiek plānots operas gads, kas tieši to arī nozīmē, ka programmā būs vairākas laikmetīgās operas/muzikālā teātra izrādes."

Biedrība Sansusī dibināta 2013. gadā, sanākot domu biedru grupai, lai katra gada augusta otrajā nedēļas nogalē brīvdienu mājas pagalmā Aknīstē organizētu vairāku dienu pasākumu – alternatīvu kamermūzikas festivālu Sansusī. Sākotnējā ideja bija izveidot brīvdabas kamermūzikas festivālu, apvienojot to ar maza rokfestivāla gaisotni – dzīvo teltī, bet klausies klasisko mūziku. Viens no galvenajiem akcentiem ir laikmetīgās kamermūzikas popularizēšana. taču festivālā tiek iekļautas arī citas laikmetīgās skatuves formas – laikmetīgais cirks, laikmetīgā deja, teātra izrādes un performances. Liela vērība tiek pievērsta mākslas darbu pasniegšanai, kas rezultējas to izrādīšanā netradicionālās vietās un formās.

Vairāk:

https://sansusi.lv
https://www.facebook.com/sansusifestivals
https://www.instagram.com/sansusifestivals

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja