Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Festivāls Kubana. Lucavsalā miera nebūs

Festivāla Kubana dalībnieku sarakstā ir daudz ievērības cienīgu vārdu – no grupas Garbage līdz Vahtangam Kikabidzem.

Izrādās, Rīgā dažu minūšu braucienā vai pārdesmit minūšu gājienā no centra ir vietas, kur var notikt lieli brīvdabas festivāli, tāpēc jābrīnās, kāpēc tie tur netiek rīkoti jau gadiem. Rīdziniekiem kaut kas tāds nebija ienācis prātā vai varbūt negribas palikt pilsētā, kur jau tāpat tiek vadīts pietiekami daudz gada dienu? Pagājušonedēļ Lucavsalā notika Piena svētki, tagad jau otro reizi pienākusi kārta festivālam Kubana, kas Latvijā ieceļojis no Krievijas – pat biļešu cenas festivāla mājaslapā vispirms tiek piedāvātas par Krievijas rubļiem un tikai nākamajā solī atrodams, ka tās nopērkamas arī Latvijā.

Mākslinieku sarakstā ir vairāki ievērības cienīgi vārdi. Pirmkārt, tā ir 90. gados izveidotā grupa Garbage, kurai ir vairāki lieliski hiti: I Think I’m Paranoid, Only Happy When It Rains, Stupid Girl un daudzi citi. Šā gada jūnija sākumā Garbage laidusi klajā savu sesto studijas albumu Strange Little Birds. Šērlijas Mensones balsi Lucavsalā dzirdēsim svētdien, 14. augustā, festivāla noslēgumā.

Dāma priekšplānā ir arī dažus gadus vēlāk savus labākos gadus aizvadījušajiem vāciešiem no rokgrupas Guano Apes. Festivālā Kubana uzstāsies jaunāka gadagājuma angļu grupas The Subways un Enter Shikari, The Prodigy dalībnieks Maksims (šoreiz dīdžeja statusā), vienīgais dzīvais Ramones dalībnieks – grupas otrais bundzinieks Markijs Ramone ar savu grupu Blitzkrieg, kas spēlē Ramones klasiku, amerikāņu pankroka veterāni NOFX, somu gotiskā roka grupa The 69 Eyes, ar savai zemei raksturīgo temperamentu apveltītais Molotov, kas tiek dēvēts par meksikāņu Rage Against the Machine, kaut patiesībā izklausās nevis pēc sociāli tik asas, bet drīzāk pēc joku grupas. Uz skatuves kāps 78 gadus vecais gruzīnu aktieris un dziedātājs Vahtangs Kikabidze.

Festivāla Kubana vēsture sākās 2009. gadā Krasnodaras rajona Veselovkas ciemā, un turpmākajos gados tajā uzstājušies daudzi slaveni mākslinieki: System of a Down, Korn, The Prodigy, Gogol Bordello un Prāta vētra. Pagājušogad festivāls pārcēlās uz Rīgu. Kā minēts Kubana mājaslapā – ar Rīgas domes atbalstu. Interesanti, pēc kādiem kritērijiem tiek meklētas latviešu grupas dalībai Kubana, – šogad tajā spēlēs All Day Long un Freelancers.

Festivāls Kubana

Lucavsalā Rīgā 11.–14.VIII

Biļetes Biļešu servisā EUR 14,99–549,99

www.kubana.com

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja