Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Festivāls Positivus papildina programmu

Festivāla Positivus programmu papildina SAINt JHN, EarthGang, Ari Lenoksa, Georgia, Yves Tumor & Its band, Black Midi, FLOHIO, Working Men's Club, JC Stewart un Beissoul & Einius, pievienojoties jau iepriekš izziņotajiem A$AP Rocky, Džeimsam Bleikam un Of Monsters and Men.

SAINt JHN savu darbību mūzikas jomā uzsācis ar dziesmu rakstīšanu tādiem māksliniekiem kā Usher, Jidenna, Hoodie Allen un citiem. Par ievērojamākajiem kopprojektiem uzskatāma sadarbība ar Beyonce dziesmas Brown Skin Girl radīšanā un Lenny Kravitz dziesmā Borders. Šobrīd pasaulē viena no populārākajām melodijām ir mākslinieka dziesmas Roses remikss.

Dreamville ierakstu kompāniju pārstāvošā repa dueta EarthGang dalībnieki - WowGr8 un Olu - ir Atlantā bāzētās mākslinieciskās apvienības Spillage Village dalībnieki. Par repa apvienības ievērojamāko kopprojektu pagaidām uzskatāma sadarbība ar Young Thug singla Proud of You izstrādē.

Amerikāņu dziedātāja - dziesmu autore Ari Lenoksa ir unikāla soula vokāla īpašniece, kuras daiļrade nereti pielīdzināta Meraijas Kerijas muzikālajiem sniegumiem. Mākslinieces debijas albums Shea Butter Baby, kura tituldziesma Shea Butter Baby ir kopprojekts ar J. Cole, nominēts Soul Train Awards balvai.

Viena no šīs vasaras festivālos pieprasītākajām māksliniecēm - Georgia savā eklektiskajā elektroniskajā mūzikā atspoguļo MIA un Hudson Mohawke ietekmes. Deju mūzikā koķeti lavierējot starp hedonismu, pārpasaulīgumu un ļoti personīgu pašatklāsmi, apvieno hiphopa, panka un Misijas Eliotas ietekmes. Par popularitāti guvušo singlu About Work the Dancefloor māksliniece teikusi, ka jau dziesmas rakstīšanas laikā jutusi, ka šai dziesmai ir augsts potenciāls kļūt par singlu.

Yves Tumor & Its band, vizuāli glamūrīgi grotesks, muzikāli izvēlīgi eklektisks, līdz šim vienmēr uzstājies ar izcilu dzīvo šovu, no kura nav iespējams atraut acis. Albums Safe in the Hands of Love, kuru pavadīja izpārdota koncerttūre Eiropā, atzīts par Pitchfork labāko jauno albumu, bet jau 3. aprīlī gaidāms grupas jaunākais sniegums - albums Heaven to a Tortured Mind.

Pagājušās vasaras festivālos pieprasītākā jaunā grupa Black Midi muzikālā ziņā pārstāv atgriešanos indī laikmetā, caur improvizācijām savienojot eksperimentālo rokmūziku, džezu un avangarda mūziku. NY Times grupas jaunāko albumu Schlagenheim atzinis par vienu no 10 labākajiem 2019. gada albumiem, ierindojot to starp Lanas del Rejas, Bon Iver un Billijas Eilišas sniegumiem.

FLOHIO līdz ar mini albuma Wild Yout izdošanu pieteikusi sevi mūzikas lauciņā kā vienu no augošākajām šī mirkļa hiphopa pārstāvēm. Māksliniece daiļradē savieno Apvienotās Karalistes - savas dzīvesvietas - repam raksturīgās iezīmes, grime žanra elektroniskās deju mūzikas ietekmes un trap mūzikas elementus.

Jaundibinātā grupa Working Men's Club darbojas grūvīgā post-panka mūzikas jomā, iespaidojoties gan no tehno stila celmlaužiem, gan džezīgiem klavieru rifiem. Lai gan grupa dibināta nesen, tās dalībnieki jau pieteikuši sevi ar diviem spēcīgiem hitiem: post-panka stila Bad Blood un elektroniskās mūzikas Teeth.

Īru izcelsmes dziedātājs JC Stewart rada saviļņojošu, sirdi sildošu mūziku. Mākslinieka balsij piemīt planējošs dvēseliskums, vienlaikus spējot būt piesātināta ar emocionālu rezonansi. Mākslinieka jaunākais singls - Have You Had Enough Wine? - guvis atzinību no mūzikas kritiķiem un atsaucību no klausītājiem.

Jaunākā popa sensācija no Lietuvas - duets Beissoul & Einius paši sevi dēvē par stila ikonām elektroniskās mūzikas pasaulē. Dueta dzīvajiem koncertiem raksturīga harizma, kustību plastika, hipnotizējoša elektroniskā mūzika un sirreālistiski skatuves tērpi. Janvārī 7000 cilvēku apmeklēja viņu daudzveidīgo priekšnesumu Lietuvā, jau jūlijā redzēsim dzīvajā izpildījumā viņu šī brīža populārāko dziesmu Rooftop!

Šobrīd izziņotie festivāla mākslinieki: A$AP Rocky, Džeimss Bleiks, Of Monsters and Men, SAINt JHN, EarthGang, Ari Lenoksa, Georgia, Yves Tumor & Its Band, Black Midi, FLOHIO, Working Men’s Club, JC Stewart un Beissoul & Einius.

Positivus festivāls šogad notiks 17. un 18. jūlijā Salacgrīvā un sagaidāms, ka, pateicoties šī gada iespaidīgajai mākslinieku programmai, kļūs par vienu no apmeklētākajiem festivāliem tā 14 gadu pastāvēšanas vēsturē.

Biļetes www.positivusfestival.com un Biļešu servisa tīklā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Hanzas peronā top dejas izrāde Pāru terapija

Hanzas peronā 5. un 6. aprīlī pirmizrādi piedzīvos dejas izrāde Pāru terapija, kuru veido horeogrāfe Liene Grava, dramaturgs Artūrs Dīcis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mūzikas autors Reinis Sējān...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja