Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Gidonam Krēmeram Sanktpēterburgā piešķirs prēmiju "Baltijas Zvaigzne"

22.oktobrī Latvijas mūziķim, Kremerata Baltica mākslinieciskajam vadītājam Gidonam Krēmeram Sanktpēterburgas Ermitāžas teātrī pasniegs starptautisko prēmiju „Baltijas Zvaigzne” par izcilu ieguldījumu Baltijas jūras reģiona valstu kultūras sakaru attīstīšanu un stiprināšanu, informē LR Ārlietu ministrijas preses centrs.

Svinīgās ceremonijas laikā notiks koncerts, kurā Gidons Krēmers uzstāsies kopā ar Kremerata Baltica muzikantiem – Giedru Dirvanauskaiti un Andreju Puškarjovu.Par 2009.gada „Baltijas Zvaigznes” laureātiem kļuvuši arī Polijas kinorežisors Kšištofs Zapussi un Krievijas komponists Sergejs Slonimskis.Pēc nāves nominācijā „Piemiņa” piešķirta vienam no izcilākajiem Krievijas komponistiem Andrejam Petrovam, savukārt iepriekš tā piešķirta arī tādām Eiropas un pasaules kultūrā atzītām personībām kā lietuviešu režisoram Eimuntam Ņekrošus, poļu komponistam Kšištofam Pendereckim, somu režisoram Aki Kaurismeki un Krievijas teātra un kino aktierim Kirilam Lavrovam.Līdz šim par „Baltijas Zvaigznes” laureātiem no Latvijas ir bijuši diriģents Mariss Jansons, komponists Raimonds Pauls un aktrise Vija Artmane.Svinīgajā ceremonijā Gidonu Krēmeru sveiks Latvijas ģenerālkonsule Sanktpēterburgā Iveta Sers.Prēmijas dibinātāji ir Krievijas Kultūras ministrija, Sanktpēterburgas Valdības Kultūras komiteja, Vispasaules pēterburdziešu klubs un fonds „Starptautiskais Baltijas festivālu centrs”. Balva „Baltijas Zvaigzne” tiek piešķirta Baltijas jūras reģiona sabiedriskajiem darbiniekiem par ieguldījumiem kultūrā un zinātnē. Komisijā, kas lemj par tās piešķiršanu, iesaistīti gandrīz visu Baltijas jūras valstu pārstāvji. Šis pasākums ir nozīmīgs notikums Sanktpēterburgas kultūras dzīvē un Krievijas, un Baltijas reģiona valstu kultūras sadarbībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja