Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Īsti svētki no operas līdz džezam

Festivāls Summertime – aicina Inese Galante notiks pēdējo reizi

Publikas iemīļotais ikvasaras festivāls Summertime – aicina Inese Galante Dzintaru koncertzālē notiks jau septiņpadsmito un pēdējo reizi. Sešos koncertos četrās dienās no 10. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē festivāls piedāvās augstvērtīgu klasiskās mūzikas un džeza baudījumu, Ņujorkas Metropoles operas, Milānas La Scala, Sanremo festivāla un Brodvejas mākslinieku, kā arī spilgtāko Latvijas pianistu un pārsteidzošu jauno mūzikas talantu sniegumu.

Atklāšanas koncertā 10. augustā plkst. 20.00 uzstāsies četri izcili Latvijas pianisti – Andrejs Osokins, Reinis Zariņš, Daumants Liepiņš un Aurēlija Šimkus. 11. augustā jestru ballīti iegriezīs festivāla publikai jau pazīstamais Balkānu ritmu karalis Shantel. Ineses Galantes vakarā Viva amore! 12. augustā plkst. 18.00 līdz ar pašu dīvu uz skatuves kāps Metropoles operas un Milānas La Scala solists, ukraiņu bass Aleksandrs Cimbaļuks, Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) solists Artjoms Safronovs, pie klavierēm – austriešu pianiste Grēta Erhartere-Sargsjana. Uzstāsies arī jaunie mākslinieki. Tajā pašā 12. augusta vakarā plkst. 20.00 sekos Sanremo konkursa vairākkārtējā laureāta, Itālijas Eirovīzijas zvaigznes Rafaela Gvalaci programma.

Koncertā Jaunie un spožie 13. augustā plkst. 18.00 uzstāsies konkursa Ineses Galantes talanti laureāti – saksofoniste Ilva Ešenvalde, LNOB soliste Inna Kločko un vijolnieks Andrejs Jegorovs. Festivālu 13. augustā plkst. 20.00 vainagos Brodvejas zvaigznes Ūtes Lemperes ļoti īpaša monoizrāde Tikšanās ar Marlēnu, kas tapusi pēc aktrises un dziedātājas trīs stundu garas telefona sarunas ar leģendāro Holivudas zvaigzni Marlēnu Dītrihu.

"Esmu gandarīta, ka festivāls šo gadu gaitā ir kļuvis par vienu no krāšņākajiem mūzikas pasākumiem Latvijā un kultūras vizītkarti Jūrmalai. Es augstu novērtēju savas meitas – festivāla direktores Diānas – neatsveramo ieguldījumu, viņas uzlikto augsto latiņu un gaumes izjūtu. Bez Diānas festivālā nebūtu tik daudz krāsu un emociju. Bet Diāna vēlas pievērsties jaunām idejām, iespējām un projektiem, tāpēc nolēmām, ka festivāls notiks pēdējo reizi," saka festivāla mūza un patronese, operdziedātāja Inese Galante. Viņa turpinās dziedātājas karjeru, bet jo īpaši savu misijas darbu – jauno izpildītāju konkursa Ineses Galantes talanti rīkošanu. Ineses Galantes fonds turpinās organizēt arī augstvērtīgus mūzikas notikumus ar starptautisku zvaigžņu piedalīšanos.

Biļetes uz Summertime – aicina Inese Galante koncertiem – Biļešu paradīzē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja