Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Izdod “Eolikas” “Jubilejas izlasi”

Pēc trīsdesmit gadu pastāvēšanas kvartets “Eolika” ne vien devies jubilejas koncertturnejā, bet arī izveidojis dziesmu “Jubilejas izlasi”, informēja Guntars Račs, “Mikrofona ieraksti”.  “Jubilejas izlase” iznāks 10.augustā, šajā pašā datumā plkst.15 tirdzniecības centrā  “Spice” notiks "Eolikas" jubilejas izstādes atklāšanas un CD izlases atvēršanas pasākums.

Savukārt 23.augustā gaidāms jubilejas koncerts Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā.“Jubilejas” izlasē apkopotas deviņpadsmit dziesmas. “Līdzās jau labi zināmajiem hitiem “Pasaule, pasaulīt”, “Zemeņu lauks”, “Tava atnākšana”, “Es neesmu Džeina Fonda”, “Mežrozīte”, “Noktirne”, “Raimonda Paula dziesmu popūrijam” un “Lielā zive”, izlasē ir atrodamas vairākas dziesmas, kuras nebija iekļautas iepriekšējās izlasēs. Starp tām tādas dziesmas kā “Maziņš papagailis”, “Salamandra”, “Karavāna”, “Pienenīte”, “Zem saules vai mēness”, “Kā es gaidīju” un “Vēl tu vari”. Līdzās agrāko laiku ierakstiem izlasē iekļautas arī trīs jaunas un tikai šogad ierakstītas dziesmas “Meitene no sapņa”, “Lūgums” un šī brīža aktuālais kvarteta singls, Borisa Rezņika dziesma “Šajā brīdī”. Kā papildus bonuss izlasei pievienots "Eolikas" junioru projekta “eTeens” šogad no jauna ieskaņotā dziesma “Tu smējies sapnī”, kuru producējis Roberts Lejasmeijers,” pavēstīja G.Račs.  Kā norādīja G.Račs, lai arī projekts  “Eolika” ar biežu dalībnieku maiņu komponista Borisa Rezņika vadībā tika aizsākts jau 1960.gados, “ziedu” laikus tas piedzīvoja no 1980.līdz 1986.gadam  - Latvijas Valsts filharmonijas paspārnē “Eolika” koncertēja visā Padomju Savienībā, izdeva ilgspēlējošo skaņuplati “Pasaule, pasaulīt’”, uzņēma muzikālu TV filmu “Vasara Jūrmalā” un radīja daudzas vēl šodien ļoti populāras dziesmas. “Viss notika kā romānā – Boriss Rezņiks kādā lauku koncertā ievēro Olgu Rajecku, kuru rekomendē vokālā pedagoģe M.Grietēna, Ilonu Stepanovu viņš pazina jau agrāk kā aktīvu VEF Kultūras pils pašdarbnieci, Daini Dobelnieku pamēģināt ieteic kolēģi, Viktors Zemgals piesakās pats un latviešu ABBA gatava! “ “Eolikas” tapšanas vēsturi iezīmēja G.Račs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tāda kā svilpšana

Pirms kāda laika pie manis ciemos atnāca kaimiņš, lai parunātu par sadzīviskām lietām. Sarunas nobeigumā, mazliet ieklausījies no dzīvokļa nākošajās skaņās, viņš bažīgi apvaicājās: "Kla...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja