Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā varēs studēt skaņu režiju

Jau šovasar Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA) uzsāks uzņemšanu jaunā studiju apakšprogrammā “Skaņu režija”, informēja JVLMA sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Stiģe—Škuškovnika.

Jaunā studiju programma ir licencēta 2010. gada decembrī, un licences derīguma termiņš ir 2013. gada 9. Decembris un šā gada jūlijā pirmo reizi notiks uzņemšana. Programma paredzēta pilna laika studijām, kuru noslēgumā tiks saņemts profesionālā bakalaura diploms, iegūstot profesionālā bakalaura grādu mūzikā un skaņu režisora 5. līmeņa profesionālo kvalifikāciju.

Kā paskaidroja V. Stiģe —Škuškovnika, jaunā studiju programma izstrādāta, pamatojoties uz veikto salīdzinājumu ar divām citās valstīs īstenotām tāda paša līmeņa augstākās izglītības programmām – Sarejas Universitātes /Lielbritānija/ „Tonmeister“ programmu un  Hāgas Konservatorijas /Nīderlande/ „Art of Sound“ studiju programmu. Stājoties studiju programmā JVLMA, reflektantiem jāiesniedz vidējo izglītību apliecinošs dokuments, pievienojot centralizēto eksāmenu Latviešu valodā un literatūrā, svešvalodā un matemātikā sertifikātus un jānokārto papildus prasību pārbaude – kolokvijs mūzikas literatūrā, mūzikas teorijā, klavierspēlē un solfedžo.

Pēc uzņemšanas un uzsākot jauno 2011./2012. akadēmisko gadu, JVLMA tiks izveidota jauna – Skaņu režijas katedra, kurā darbosies 23 docētāji. Plānots, ka programmu vadīs skaņu režisors un inženieris Andris Ūze, kurš darbojies kā Latvijas Radio, Rīgas Skaņu ierakstu studijas, Latvijas Nacionālās operas u.c. skaņu inženieris, kā arī bijis daudzu koncertu, izrāžu un pasākumu skaņu režisors (Dziesmu svētki Mežaparka estrādē, Eirovīzijas nacionālais fināls, Rīgas festivāla orķestra koncerti, Lielās mūzikas balvas pasniegšanas koncerti u.c.). Šobrīd A. Ūze ir SIA “Audiosonic” Valdes priekšsēdētājs.

Studiju programma ietver piecu semestru prakses periodu, kuru laikā studenti gūst apskaņošanas praksi /praktiska koncertu apskaņošana/ un skaņu ierakstu praksi /darbs skaņu ierakstu studijā/. JVLMA ir noslēgusi vienošanās ar Latvijas Radio un SIA „KN Studio” par studentu prakses iespējām. Tāpat Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansētā JVLMA infrastruktūras attīstības studiju procesa pieejamībai un modernizēšanai projekta ietvaros ir plānots izveidot modernu un mūsdienu prasībām atbilstoši aprīkotu mūzikas studiju JVLMA 3. stāvā (bēniņos), kurā studenti apgūs dažādas profesijai atbilstošas iemaņas.

Sīkāka informācija pieejama JVLMA mājas lapā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja