Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Komponists Juris Karlsons aicina uz simfoniskās mūzikas vakaru

4.decembrī uz savas simfoniskās mūzikas vakaru Lielajā Ģildē aicina komponists Juris Karlsons. Pie LNSO diriģenta pults stāsies Andris Vecumnieks, koncertā piedalīsies solisti Andžella Goba un Juris Žvikovs, informē Inguna Upīte, Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra reklāmas un sabiedrisko attiecību vadītāja.

"Es šo vakaru labprāt nosauktu par viena komponista teātri", saka Juris Karlsons, jo programmā ietvertos darbus tā vai citādi iespaidojusi viena no viņa lielākajām stihijām - teātris. Jurim Karlsonam katrs skaņdarbs ir nošu tekstā ietērpts stāsts, kāda lappuse no dienasgrāmatas vai lielā dzīves romāna atsevišķa nodaļa. Viņa dzīve rit spraigi un daudzpusīgi, un varbūt tieši tādēļ šo uzrakstīto un vēl neuzrakstīto nodaļu ir tik daudz.

4.decembra simfoniskās mūzikas vakaram Juris Karlsons izvēlējies spilgtus un dažādus skaņdarbus. Koncerta programmā ietverts Otrais koncerts klavierēm un simfoniskajam orķestrim, kas sarakstīts jau pirms gadsimta ceturkšņa - 1983. gadā un pirmatskaņots tā paša gada 7. aprīlī Lielajā ģildē ar pianistu Arni Zandmani un Vasiliju Sinaiski pie diriģenta pults. 1995. gadā komponēta mūzika Pjēra Korneja 1636. gadā sarakstītajai traģēdijai "Sids", mūzikas un deju bijis ļoti daudz un komponista draugi mūzikā mudinājuši no tās izveidot kādu simfonisku partitūru. Nu tā arī tapusi, pabeigta 2008. gada 20. septembrī un tai dots nosaukums "El Cid. Dzīves un nāves dejas", koncertā dzirdēsim šī skaņdarba pirmatskaņojumu. Koncertā skanēs arī muzikāli dramatisks monologs mecosoprānam un simfoniskajam orķestrim "Atvadu vakars" ar 20. gadsimta izcilās krievu dzejnieces Annas Ahmatovas dzeju un jaundarbs – simfoniskās lappuses, kur izmantota baleta "Sidraba šķidrauts" mūzika.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja