Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Koncertprogramma Ar zvaigžņu kluso gaismu izskanēs Sv.Jāņa baznīcā

Lāčplēša dienā - 11. novembrī - plkst.14 Jāņa Lūsēna koncertprogramma Ar zvaigžņu kluso gaismu izskanēs Rīgas Sv. Jāņa baznīcā, vēsta teātra Ars Nova pārstāve Anita Lūsēna.Satikšanās mūzikā - tā ir Jāņa Lūsēna un Zigfrīda Muktupāvela pēc trīsdesmit gadiem jauna tikšanās koncertprogrammā Ar zvaigžņu kluso gaismu.

Kopš leģendārās grupas Zodiaks laikiem komponistam ir tapušas divas programmas sadarbībā ar Zigfrīdu: Violets ar Austras Skujiņas dzeju un Zelta sirds ar Kārļa Skalbes dzeju. Ar zvaigžņu kluso gaismu ir trešā koncertprogramma, un tā ir iecerēta atskaņošanai dievnamos. Koncertos taustiņinstrumentu partitūras un perkusijas atskaņos Jānis Lūsēns, ģitāras - Jānis Lūsēns juniors.Izvēlētā pēcpusdiena koncerta norisei ir komponista asociācija ar jaunības laikā pavadīto laiku dzimtās Liepājas baznīcās, spēlējot ērģeles. Programmā ietvertā mūzika iezīmē ilgu laiku komponista daiļradē - no tālā 1980. gada līdz trijiem pirmatskaņojumiem, kas tapuši šā gada martā. Koncertprogrammā skanēs vairāki Indriķa dziedājumi no Jāņa Lūsēna un Māras Zālītes rokoperas Indriķa hronika, tālajos astoņdesmitajos gados tapušas dziesmas ar Māra Melgalva vārdiem un pēdējos gados komponētās dziesmas ar Kārļa Skalbes, Aspazijas un Plūdoņa vārdiem.

Koncerta noslēgumā izskanēs jaunas dziesmas ar nākama gada jubilāra - Ojāra Vācieša - mīlas lirikas dzeju, kuras smalkums un jūtīgums varētu būt tuvs sufistu izpratnei par Dievu kā labāko draugu. Skaņdarbos mākslinieki meklē veidu, kā caur mūziku un dzeju apliecināt savu piederību Dieva radītajai pasaulei un kārtībai tajā.

Par muzikālās pēcpusdienas moto varētu kļūt dzejnieka Pētera Brūvera dzejas rindas: "…izsīkst vārdi, ilgi viņi cīnījās par to, kuram vārda nav…".

Biļetes nopērkamas Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā un www.bilesuparadize.lv,  kā arī koncerta norises vietā pirms koncerta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja