Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Koncertzāle Baltais flīģelis noslēgs sezonu, meklējot atbildes uz jautājumiem par dziedāšanas nozīmi cilvēka dzīvē

Noslēdzot 23. sezonu, Siguldas koncertzāle Baltais flīģelis aicina klausītājus 19. maijā plkst. 18.00 uz vokālās grupas Putni koncertprogrammas Vakars ar dziedāšanu / koncerts-pētījums pirmatskaņojumu.

Unikālās koncertprogrammas radošo komandu veido pieredzes bagātais vokālais ansamblis Putni, kurš 2023./2024. gada sezonā svin savu 30 gadu jubileju, komponiste Evija Skuķe, režisors, aktieris Varis Klausītājs, dramaturgs Ansels Kaugers un gaismu mākslinieks Jurģis Ozols.

Līdzās komponistes Evijas Skuķes īpaši radītajiem jaundarbiem, programmā tiks atskaņoti Jura Ābola, Georga Pelēča, Bingenes Hildegardes u. c. latviešu un ārvalstu autoru darbu fragmenti.

Koncertuzveduma pamatā ir apjomīgs pētījums un interviju ar latviešu koru un ansambļu dziedātājiem apkopojums, meklējot atbildes uz jautājumiem par dziedāšanas nozīmi cilvēka dzīvē. Kāpēc es dziedu? Kur slēpjas dziedāšanas maģija? Kāpēc Latvijā dziedāšana ir tik nozīmīga? Tika apzināta gan iedvesmojoša, gan traumējoša vokālā pieredze, kā arī jautri atgadījumi, kuru netrūkst ikviena kora vai vokālā ansambļa dzīvē.

Koncertā-pētījumā būs iespēja iepazīt dziedāšanu no dažādiem aspektiem, tostarp zinātnisku materiālu atziņām. Dramaturga Ansela Kaugera redzējumā, apkopojot un pārradot vāktos materiālus, klausītāji tiks vesti gan tehniskās, gan psiholoģiskās dziedāšanas fenomena niansēs.

Pie Putniem ir ieradies Citplanētietis, kurš atklāj, ka Zeme ir īpaša vieta Visumā: pateicoties atmosfēras slānim, uz tās iespējama skaņa. Šī iemesla dēļ Zeme tikusi iesaukta par Skaņas planētu, bet cilvēki – par skaņas priesteriem. Tā kā nu arī Citplanētim ir parādījusies balss, viņš vēlas saprast un, atgriežoties mājās, telepātiski pastāstīt citiem citplanētiešiem par šo, viņaprāt, ļoti dīvaino parādību, kad cilvēki sanāk kopā un ievibrē savus ķermeņus specifiskā, koordinētā veidā, ko paši sauc par dziedāšanu.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skandāli un brīnumi

16. maijā, kad iznāks šis KDi numurs, 77. Kannu kinofestivāls jau būs atklāts un uz Festivāla pils Limjēru zāles skatuves jau būs kāpusi festivāla goda viešņa amerikāņu aktrise Merila Strīpa

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja